«Ingen sol finner vei (til min gate)» er en singel av Inger Jacobsen og Stavangerartisten Jan Høiland, gitt ut i 1964. Sangen er skrevet av Karl Westby og Egil Hagen.

Odd Kåre «Dåda» Bjerga har gjennom mange år vært trubadur og bandmusiker i Stavangerområdet.

Laurits Engeslvoll har i mange år vært en solid del av Jærens musikkliv, blant annet med det ledende danseorkesteret New Moonlight.

Vokalist og gitarist i Johnny Band, som var et av de mest poplære underholdningsorkestrene i Stavanger-regionen på 1960-tallet. Før dette var John Klemetsen Stavangers rockesanger. Etter ble det lokalpatriotisk viseduo og danseorkester

Haugesundsvise laget av den svenske slagersangeren Owe Thörnqvist.

Tony Poptamas, også kjent som Tony M eller Tony Tomas, er en meget allsidig musiker som behersker gitar, keyboard og piano. Hans stemme er helt unik, og til forveksling lik Garth Brooks. Han har vært basert mange år i Haugesund.

Arne Lervik var en steppedanser og slagersanger fra Haugesund, som opptrådte både innenlands og utenlands i krigsårene.

Ivipivi, også kjent som Tor Ivar Braut, kan regnes som en av de mest kjente og erfarne trubadurer på Nord-Jæren, og har i en årrekke opptrådt i Stavanger, Sandnes, Bryne og omegn.

Richard Stange var kjent som en allsidig haugesunder. Blant annet var han kjent som en dyktig amatørskuespiller, oppleser og sanger.

Som forfatter/poet i Oslo kom Eivind Hauge ikke ut med mye, men navnet ble synonymt med kvalitet. I hjembyen Haugesund var han kjent som “Long Fellow”, en treffsikker tekstforfatter, satiriker, skuespiller og sanger.

Harry Corneliussen var en sanger og musiker fra Stavanger.

Thor Aga var en travel spillemann fra Stavanger.

Toggle menu