Gunnar "Goggen" Andersen fra Egersund er ikke musiker selv, men er nevnt i flere ikoniske norske rockelåter. Gunnar var bestevennen til Joachim "Jokke" Nielsen.

«Barndomshjemmet» er en Løgnaslaget-slager skrevet i 1984.

Bom-faderi er en stavangersjanti

Mordet i Stavanger er en skillingsvise , mordballade, tatt fra en hendelse som skjedde 1888 i Stavanger.

Skillingsvise dedikert til forliset av briggen «Hermes» som ble bygget 1857 i Stavanger.

Opprinnelig kalt Stavangervisen fra 1911, er det usikkert når denne revysangen egentlig ble skrevet

Landeplagen «Kom hjem,Bertine» er en sang av stavangergruppen Løgnaslaget som havnet på Norsktoppen på 80-tallet.Dette er en parodi på «country & western» -sjangeren, og tar for seg et usunt ekteskap.

"Eg ska Leva Te eg dør " av stavangergruppen Løgnaslaget ble fremført i en festlig revystil, men inneholdt en trist og tabulagt tema.

1960-Slageren «Gråtende Sky» ble skrevet Thor G. Norås fra Stavanger og fremført/komponert av karmøyartisten Harald Pettersen. Den er kjent som en av de mest melodramatiske balladene fremført av en norsk artist. Den slo også gjennom landegrensene, til Sverige og Danmark.

Avholdspolitiker og lærer , senere landets første filmsensor, Arne Halgjem fra Os bodde i Haugesund i 16 år. Her fikk byen god nytte av hans dikterevner, blant annet gjennom sangen «Haugarland».

«Alle mine tankar» er en norsk sang som vant Melodi Grand Prix 1993, og som representerte Norge i Eurovision Song Contest samme år. Den ble fremført av Silje Vige fra Jørpeland.

"Sang om de forulykkede og efterladte paa fiskeværet Røvær"er en skillingsvise som tar for seg hendelsen som tok livet av flere i Haugesundsdistriktet i 1899.

Toggle menu