Tou Scene er et kunst-, kunnskaps- og ressurssenter . Scenen har blitt et av landets største uavhengige kulturhus

RUF stod for: Rock-Ungdom-Formidling. De ga unge musikere i Stavangerområdet bredere muligheter.

Kreativ Kommando var en ressursgruppe bestående av kulturarbeidere fra flere kommuner i Rogaland. Målet var å være en bærekraft for distriktets musikkmiljø.

Byens eldste musikkforening, stiftet som Egersunds Sangforening høsten 1868 etter initiativ av skomakermester A. P. Håland.

Den Musikalsk-dramatiske forening ble stiftet i 1894 av en munter gjeng som skulle skape et frodig teater- og musikkmiljø i Egersund.

Et samlet musikkliv for Sandnes.

Sta­vanger Rock­eri (SR) er en friv­il­lig foren­ing etablert av fire musikere fra musikkmiljøet i Sta­vanger våren 2013.

BackBeat skal være en lokal, folkelig musikkfestival med fokus på 60 og tidlig 70-talls musikk. Organisasjonen ble stiftet i 2004 i Kopervik.

Ung opera er talentutviklingsprogrammet for unge klassiske sangere ved Hå kulturskule.

Kontakt-Forum Karmøy var en viktig pådriver for ungdomskulturen under 1970-tallet. De arrangerte mange konserter og visekvelder.

Musikkbiblioteket(tidligere Musikk-og-filmbibliotek) holder til i Stavanger kulturhus. De er ansvarlige for Rogalyd, en wiki over lokale band, artister og musikkinstitusjoner..

Folkemusikkarkivet for Rogaland (RFA), Ryfylkemuseet, har innsamling, katalogisering og formidling av folkemusikk og folkedans som arbeidsfelt.

Toggle menu