Ottar Pahr-Iversen var en sentral skikkelse innenfor det fri-kirkelige sang og musikklivet i Stavanger. Utenom sangen, spilte han flere instrumenter.

Leif Værum Larsen var i mange år solotrombonist i Stavanger Symfoniorkester. Han vil bli husket som en av landets mest profilerte trombonepedagoger,

Arna Audhild Våge var en pianist, musikkpedagog og forfatter fra Stavanger.

Ensemblet sto for middagskonserten i den lokale radioen.

Anton Reimers Meyer var en arkitekt, musiker og maler fra Lye. Han var en ledende skikkelse innen Stavangers musikkliv i 1930-årene.

Et av flere mindre orkestre som eksisterte i Stavanger tidlig på 1930 -tallet i en kort periode.

Karsten Anker Andersen fra Fredrikstad var kapellmester for Stavanger Symfonirorkester og Radioensemblet 1945-1963. Her satte han stor preg på musikklivet.

Stavanger Musikalske Selskab ble dannet 1. september 1866.

Bjarne Kortsen var en musikkforsker og musikkritikker fra Haugesund.Han var særlig interessert i komponisten Fartein Valen.

Kåre Opdal er en pionér innen utviklingen av de kommunale musikkskolene. Han har i tillegg vært utøvende musiker (orgel, fiolin og direksjon) og musikkpedagog gjennom hele karrieren. Steinkjerbyggen gjorde en stor innsats for musikklivet i Sandnes innen sin periode i der.

John Mørk , opprinnelig fra Drøbakk, var mangeårig cellist i Stavanger Symfoniorkester. Han ble en høyt respektert musikkinstusjon i byen.

Emma Sanson er en musiker fra Visnes.

Toggle menu