Versjoner lar deg spore forskjeller mellom flere utgaver av ditt innhold og lar deg gå tilbake til eldre utgaver.

Bikkjaa

Bikkjaa foto hentet fra bandets facebookside

Bikkjaa var et punkband fra Haugesund, med en karismatisk frontmann i Martin Mentzoni.

Bikkjaa (Bikkjå) startet opp som bandet Body Dismorphic Disorder, i 2001 , som et alternativ til skating. Punkbandet hadde noen spektakulære sceneshow. Frontmann Mentzoni kunne gjerne være utkledd i politilue, skinntanga og  boots, med en kaotisk  fremtoning på scenen. i samme stil som Marilyn Manson. Bandet tok avstand mot rasisme , all diskriminering  og narkotika.

Bikkjaa deltok under en anti-rasistisk konsert i 2002 i Byparken med sangen "Destroy Racism". De spilte flere steder i landet som Elm Street, Stavanger Punkrock Festival.

I 2003 fikk Bikkjaa reaksjon fra politiet etter en konsert på Gamle Slaktehuset, blant annet fordi bandet tilberedte et oksehjerte i en pose med griseblod og en ungdom kuttet seg i tungen med kniv. Bikkjaa ble støttet av flere i det lokale musikksamfunnet. Samme år og sted, under en konsert arrangert  Sosialistisk ungdom, tok Mentzoni i bruk visuelle effekter som "sperm" (egentlig utvannet sirup) smurt over kroppen og et selvlaget hode. 

De varmet opp for Enslaved  i 2004. Bandet vant Safe As Milks talentpris dette året. I 2006 deltok de under  "The Global Battle of Bands", og spilte under kveldsmessen i Skåre kirke. I 2007 reiste Bikkjaa ut på en Norgesturne. I 2009 deltok de på konsert til inntekt for ALS-syke Pål Paulsen.

Besto av:

Stian "Hector"  Steenæs- trommer

Martin Mentzoni-vokal

Jørgen Dankel Hauf-gitar

Karl Gustavsen -bass

Egil Henrikson-gitar

Diana Ramsvik-bass

Torbjørn Kolbeinsen-gitar

Egil Jondal-gitar

Se også: Familiens Sorte Faar,Nikuthe LAdyKillers ,I Find Your Lack of Faith Disturbing,Hate Function,LikSvart Kaffi

Video: 
Kilder: 
Bikkjaa
Etablert/født: 
2001
Aktive fra/til: 
2001 til 2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.02.2013 - 14:16
Oppdatert dato: 18.01.2021 - 20:41
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu