Versjoner lar deg spore forskjeller mellom flere utgaver av ditt innhold og lar deg gå tilbake til eldre utgaver.

Sandnes Klarinettkor

Sandnes Klarinettkor

Sandnes Klarinettkor ble startet av Halvor Lunde i 1986 som en forlengelse av hans ensembleprosjekter.

Halvor var korets musikalske leder og inspirator i over tjue år. Sandnes musikk- og kulturskole er korets base. Gjennom de siste tjue årene har koret utviklet seg til å bli et respektert ensemble og et av de største av sitt slag i Europa.

Basis i Halvors arbeid gjennom mange år er at de yngste klarinettistene skal være i en trygg atmosfære. Selve fundamentet i Halvors metodikk er at alle barna blir respektert for den de er uansett hvilket nivå de til enhver tid innehar. Dette resulterer også i at når elevene blir eldre, utøver de den samme trygghetsforståelse overfor de yngste i klarinettkoret.

Klarinettkorets ambisjon er å utvide repertoaret og samarbeide med anerkjente komponister og solister. Resultatet er en rekke nye bestillingsverk, arrangementer og turnevirksomhet, som igjen har vært med på å øke spennvidden i klarinettkorets repertoar og aktivitet. Klarinettkoret har årlig et større konsertprosjekt, og koret har kun tre til fire samlinger i året.

Gjennom årenes løp har vi samarbeidet med en rekke anerkjente solister på forskjellige instrumenter. I 2002 hadde klarinettkoret en konsertreise til Kristiansand og Oslo, hvor blant annet NRK gjorde opptak av konserten i Kulturkirken Jakob. I juni 2006 spilte klarinettkoret inn sin første CD, « Windyvision ». Solister på denne innspillingen er Laurent Ben Slimane og Cyrille Mercadier.

Klarinettkorets andre innspilling, « Reeds in the Wind », ble lansert i desember 2008. Solister her er Ingrid Kjosavik, Ragnhild Tu, Laurent Ben Slimane og Ebbe Sivertsen. Gjennom årenes løp holder klarinettkoret jevnlige konserter, gjerne mot sommeren eller jul. Sommerkonserten i Sola Kulturhus 2009 ble gjentatt på Sandnes Brygge senere på høsten med stor entusiasme og respons. Soul og popsamarbeidet med Anh Vu og Bjarte Lending, alt arrangert av Arild Mjaaland, var et inderlig og varmt møte for alle.
Klarinettkoret har gjennom årenes løp vært heldig å kunne dra veksler på viktige samarbeidspartnere, deriblant instrumentfabrikken Buffet Crampon, Total, Gaz de France, Sandnes kommune, Sandnes Sparebank og Ivar Skei musikkhandel.

Video: 
Kilder: 
Sandnes Klarinettkor
Etablert/født: 
1986
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.04.2016 - 00:43
Oppdatert dato: 17.04.2020 - 11:51
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu