Du er her

Versjoner for Finn Lizzy

tir, 04/08/2014 - 11:45 av Joar Kvanvikman, 06/03/2019 - 09:45 av JoarKvanvik

t

Ingen synlige endringer
Revision of man, 06/03/2019 - 09:45:

Finn Lizzy

Finn Lizzy er et Tribute band til Thin Lizzy fra Sandnes.

Da Lasse, Einar og Jarle hadde spilt sammen i ca 3 år med Triple Trouble og fått god respons på konseptet, snek det seg inn et ønske om å utvide repertoaret og å inkludere mer "Classic Rock" musikk enn det Triple Trouble spilte.

Etter å ha sett seg rundt litt etter en person til å fylle vokalistrollen, falt valget på Bjørn Eikeskog, ettersom han har frontfigur-tryne og trakterer gitar.

Bjørn hadde vært ute med kjeften og lovet de som arrangerte Woodstokka at han skulle stille med et Thin Lizzy band som skulle hete Finn Lizzy. De andre var med på dette, og de slo dermed 2 fluer i en smekk.

De gikk i gang ca 2 mnd før selve festivalen som gikk av stabelen den 20. august 2009.Navnet på konseptet er altså Finn Lizzy…
Bandet var rimelig aktivt i noen år inntil det ble lagt på hylla i 2013 grunnet andre konsepter som deforskjellige medlemmene ble involvert i.

I 2017 ble Bjørn og Einar enige om at det var på tide å børste støv av det gamle Finn Lizzy skiltet igjen, og begynne å se seg om etter resterende bandmedlemmer for å komplettere lieneup’en.

Heldigvis hadde Bjørn allerede trommisen klar, det kunne ikke være noen andre enn Ole! Bedre trommis finner du ikke…

Bassist hadde han også tilgang på mente han…Dette skulle imidlertid vise seg å være vanskeligere enn de hadde trodd, men etter mye leting landetde på Jon Trygve, som med sin eminente spillestil ivaretar mye av Phil Lynnott’s sjel.

Så var spørsmålet: Hvem skal ta Scott Gorham’s rolle?Igjen ble det ut og sondere terrenget etter en gitarist som har den rette attituden og feel som trengsfor å få frem den rette nerven i gitarspillet. Ingen lett oppgave med andre ord.

Tilfeldigvis kom Einar til å tenke på den eminente gitaristen i Overhead, Geir. Det kan da ikke skade å spørre han om han er interessert?

Geir tente umiddelbart på ideen, og sammen med Einar er dette et fyrverkeri av en gitar duo, som spiller Lizzy med sjæl, sprut og futt!!

Dagens lineup:
Bjørn Eikeskog: Vokal
Ole Andre Fossan-Bergem: Trommer
Jon Trygve Stokka: Bass
Geir M. Kristiansen: Gitar/vokal
Einar Nysted: Gitar/vokal

Kilder: 
Finn Lizzy
Etablert/født: 
2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.04.2014 - 11:39
Oppdatert dato: 03.06.2019 - 09:45
Sist endret av: JoarKvanvik