Stavangerbasert jazzzgruppe.

Barnestjernene som endte opp som Rogalands beste popband midtveis på 1960-tallet. Bandet spilte inn den første singelplata i stereo i Norge, "Madman/Out Of My Mind", utgitt i 1966. Bandet opplevde alt - unntatt det kommersielle gjennombruddet på nasjonalt plan. Bandet ble etablert på slutten av 1950-tallet/1959 og holdt det gående til 1972/73. Tore Haugland var kapellmester, gitarist og komponist gjennom hele bandets historie.

Agent Robert Johnsen var kjent for sitt engasjement for Stavangers velferd og forsvarssaken. Han var også svært opptatt av at norske sanger skulle ha originale melodier.

Torgeir Harra er en trompetist og flugel hornspiller fra Stavanger.

Aarkestra var et band delvis fra England, delvis fra Stavanger.

Jerk Syndicate var et band basert i Stavanger.

Skipper Worse ensemble (Skipper Worse All Stars) er et salongorkester fra Stavanger.

Arne F. Grønlund ble kjent som en musikkinstitusjon i Stavanger. Han var sentral i utviklingen av byens profesjonelle orkestermiljø.

Alf Johan Aareskjold fra Stavanger brant for musikken. Et minnefond ble opprettet for å hedre hans store innsats innenfor musikklivet i Rogaland.

Ynglingeforeningen spilte ikke bare en rolle innen Stavangers kristenliv. De var også sentrale innen musikalske sammenhenger. I 1899 startet de sitt eget strykeorkester.

Thor Larsen er en pianist, pedagog og dirigent fra Stavanger.

Espen Aareskjold er en trombonist fra Stavanger. Han er nå basert i Sverige.

Toggle menu