Stavangerbasert jazzzgruppe.

Barnestjernene som endte opp som Rogalands beste popband midtveis på 1960-tallet. Bandet spilte inn den første singelplata i stereo i Norge, "Madman/Out Of My Mind", utgitt i 1966. Bandet opplevde alt - unntatt det kommersielle gjennombruddet på nasjonalt plan. Bandet ble etablert på slutten av 1950-tallet/1959 og holdt det gående til 1972/73. Tore Haugland var kapellmester, gitarist og komponist gjennom hele bandets historie.

Orkester startet opp i 1890. Dette var Olaf Paulus første prosjekt som musikalsk leder i Stavanger.

Stavangerordfører L .W Hansen (1938-40, 1945) var en av mange kulturelle interesser, da spesielt musikk. Det er han som har æren for at det ble stiftet et symfoniorkester i Stavanger.

DJ Handtra er en musikkprodusent/artist fra Stavanger.

Alice Berg var en sanger fra Stavanger som var aktiv på 40-tallet.

Tannlege Ola Aanestad var en del av miljøet rundt Iduns Julekomedie, som satte opp stykker, revyer, kabareter og syngespill.

Gunnar Salvesen var en humorskribent, dikter ,revy/viseforfatter og amatørskuespiller fra Stavanger.

Sverre Hagerup Nilsen var en amatørskuespiller og sanger fra Stavanger.

Gustav Bügelmeyer var en allsidig skuespiller i Stavanger, som kunne brukes i teaterstykker, revyer og musikalske numre.

Karen Abigael Sømme , "Den blå dame i Sølyst", gjorde en stor innsats for Stavangers kulturliv, da spesielt symfoniorkesteret og konserthussaken.

Guri Stormoen var en ballettdanser, skuespiller og sanger fra Oslo, som var aktiv i Stavanger fra 50 -tallet til slutten av karrieren.

Toggle menu