Stavangerbasert jazzzgruppe.

Barnestjernene som endte opp som Rogalands beste popband midtveis på 1960-tallet. Bandet spilte inn den første singelplata i stereo i Norge, "Madman/Out Of My Mind", utgitt i 1966. Bandet opplevde alt - unntatt det kommersielle gjennombruddet på nasjonalt plan. Bandet ble etablert på slutten av 1950-tallet/1959 og holdt det gående til 1972/73. Tore Haugland var kapellmester, gitarist og komponist gjennom hele bandets historie.

Den Stavangerbaserte duoen Britt – Synnøve Johansen og Randi Tytingvåg presenterer swingende julemusikk.

Lærer og speiderpioneer Wilhelm Retz hadde bakgrunn som skuespiller ved Iduns Julekomedie. Her var det musikalske stykker , hvor den vordene lektor Retz ikke skal ha hatt sangstemmen med seg.

Postarbeider og revisor Oscar Riis fra Stavanger hadde en lyrisk åre, og skrev leilighetsdikt og sanger. Han var også i sin ungdom med i musikalske stykker ved Iduns Julekomedie.

Me and Big-Ben er en folk duo basert i Stavanger.

Iduns Julekomedie (opprinnelig Kongsgaard Dramatisk-Musikalsk Forening) er skoleteatret ved Stavanger katedralskole på Kongsgård, som ble stiftet i 1886. I tiden har de satt opp flere musikaler, operetter, vaudeciller og sangfarser.

Borghild «Bobbi» Rullestad ,senere Pedersen, var skuespiller og sanger innen Stavangeteateret Iduns Julekomedie. Hun spilte Maren Snørteland i den første oppsetningen av «Maktå på Straen».

Marie Elisabeth Øvregaard, senere Falck, var en skuespiller og sanger innen Stavangeteateret Iduns Julekomedie. Hun var den første som spilte jomfru Bertelsen av «Maktå på Straen».

Stavangermannen Magnus Karlson var kjent for sitt engasjement for politikk, avholdssak og sunt kosthold. Gjennom sitt virke i Frisinn, deltok han også i teater og skrev sangtekster.

Kjemi-ingeniør Hjalmar Pram var en høyt aktet mann i sin hjemby Stavanger. I sine unger år var han sanger og skuespiller, samt en av Kongsgaard dramatisk-musikalske forenins grunnleggere.Dette var foreløperen til Iduns Julekomedie.

Helene Mauritzen , senere Gerrard, var en skuespiller og sanger innen Iduns Julekomedie. Hun var den første som spilte Lava Snørteland i Stavangerkomedien «Maktå på Straen».

Toggle menu