Zombie Porkchop

Foto: Tolli/Jærbladet

Zombie Porkchop-fem levende døde svinekoteletter fra Klepp.

Zombie Porkchop var et demokratisk band. De fem medlemmene var musikkbeviste, og satte sitt eget preg på låtene, som resulterte i en blanding av tradisjonell rock,indie pop, funk og ræpp Dessuten snek det seg inn heavy gitarer og tendenser til folkrock. Bandet stilte store krav til musikken sin. Den skulle ha god driv og sette liv i folk. Publikumet måtte ikke gå lei. De spenstige tekstene var på engelsk. Varemerket deres var en mannevond,stygg grønn gris.

De var muligens det første bandet fra Klepp til å få platekontrakt. Andre grupper derfra hadde gitt ut musikk før, men da for egen maskin. Med Zombie Porkchop var det selskapet Hallo Records i Sandnes som tok den økonomiske risikoen. Arbeidet med platedebuten ble hardere en antatt, og bandet arbeidet i flere år med å lage tilfredsstillende låter. Rimelig ble det heller ikke, siden de til da hadde investert minst 100000 kr.

Platen «Pig Party» ble produsert av Pete Johansen, samt Ingenting-gitarist Ove Morten «Moby» Grødeland. Zombie Porkchop mente selv at de ikke kunne sammelingnes med sistnevntes band.

Albumet bestod av 11 varierte og innbydende låter som omfavnet et vell av stilarter og komprimerte intens, groovy nittitallsråkkanråll. Bandet  hadde planlagt oppfølger, men ble oppløst i 1997.

Medlemmer:
Sven Ove Engelsvold -vokal
Terje Winterstø Røthing-gitar,vokal
Nils Tore Foss-vokal/DJ
Stian Osmundsen-bass
Per Magne Knutsen-slagverk
 

Video: 
Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis

Jærbladet

Zombie Porkchop
Etablert/født: 
1993
Aktive fra/til: 
1993 til 1997
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.02.2015 - 11:06
Oppdatert dato: 02.12.2019 - 14:34
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Zombie Porkchop

Pig Party

1995
Toggle menu