Yuma Sun

Yuma Sun

Fandenivolsk dommedagsrock. Yuma Sun er Bergensbasert, og har flere medlemmer fra Karmøy.

De fem lovløse i Bergensbanden Yuma Sun har siden deres vellykkede rømningsforsøk plyndret Norske byer og deres publikum med rå energifylt karisma og sjarm uten grenser.

Dette er fordi orkesteret ikke er som andre revolvermenn her til lands og befester sin posisjon med sørgende strykere, kruttsprengte fuzzgitarer, lokomotivtrommer og preken om sykdom, gudsforlatelse og sørstatlig kristendom, samt et forrykende liveshow uten sidestykke!  

Etter debut-utgivelsen "Romanza", har banden trålet seg gjennom det ganske land og spredt det gode gospel til det norske folk!   Gotisk westernrock er et begrep som langt på vei oppsummerer det noe - i norsk sammenheng uvanlige musikalske uttrykket til Yuma Sun. Bandets medlemmer oppdaget tidlig band som Sons Of Perdition, Those Poor Bastards, 16 Horsepower og Wovenhand. Nick Cave har også en finger med i det musikalske spillet, og de er alle store fans av hans mørke og ”djevelske” uttrykk. I musikken til Yuma Sun finnes tydelige hint av gotisk western, country og Morricone, pakket inn i et skittent og rustent rockesound, og musikken og energien i bandet har bemerket seg sterkt rundt om i det ganske land. Men de trengte ikke dra over atlanteren for å finne inspirasjon til de gode historiene som finnes i tekstene deres; bygdene og bedehusene på vestlandet bærer på mange mørke hemmeligher, og på Karmøy finnes mange amerikanske immigranter, så gutta ble fort enige om tematikken som skulle prege den etterlengtede andreplaten ”Hell”.   

Den ble sluppet 24. Januar 2014. Bandet lot seg her inspirere av den gotiske countryscenen i statene, og  spilte denne gangen platen inn live i studio (Produsent Yngve Leidulv Sætre, Duper Lydstudio). På denne måten adapterte de energien fra scenen til studio, og fylte båndet til randen med støy, desperasjon, banjo og rock‘n’roll.      

De unge, dog erfarne musikerne i Yuma Sun har på kort tid rukket å spille på Hovefestivalen, Stordfest, Periferifestivalen, Vikedal Roots, Tysnesfest, support for Jace Everett og Kaizers Orchestra, og opparbeidet seg en solid fanbase!     

 

Yuma Sun høster lovord over det hele:

"Dette kan bli stort. Dette kan bli skummelt stort. Sist gang jeg hadde denne følelsen var vinteren 2001. Da så jeg Kaizers Orchestra for første gang" - Tore Renberg

 

"Her hører vi filmmusikksitater og ser bandmedlemmer iført fettete cowboyhatter. Denne estetikken er blandet med drivende ørkenrock med håse stemmer og rasping på vaskebrett" - Bergens Tidene

 

"Veltraktert westernrock fra Bergen - nesten lika bra som The Sadies! Neida, joda. Stikkord er: Kruttsprengte barytonegitarer, sporer på støvlene, bredbremmede kassegitarer og vaskebrett. Vi er med!" Natt&Dag

 

"Til en velfortent pust i bakken. Og den treng du. Dette er intense saker som viser at den norske rocken er suverent best på vestlandet!" Firdaposten   "Jarans sang er marinert i fortvilelse og angst under cowboyhatten, og gitarriffene kan få djevler til å danse.

Bergensavisen   

 

Bandet:

Jaran Hereid – Akustisk gitar & vokal

Bjørn Ognøy – Baritongitar

Simon Kjelsvik - kontrabass

Andreas Dyraas – Trommer

 

Espen Lund – Gitar

Se også:The Royal Air Force Dance OrchestraSolstorm,Goliathon,Mirror of Madness,And The Earth Shall Bear Again,OGNOY,Nami,Trambient Vignose,Kaie,Nicompoop , Old Believers,  

 

SoundCloud: 

yumasun

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Yuma Sun
Etablert/født: 
2011
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.11.2013 - 13:27
Oppdatert dato: 25.12.2019 - 16:12
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Yuma Sun

Romanza

2012
Toggle menu