Waffelpung

Waffelpung foto: Trine Styve Varlo/Haugesunds avis

Waffelpung er en duo fra Haugesund.

Waffelpung er Sten Ove Toft og Yngve Sortland. Begge kommer fra en slekt med musikere som spiller mer kommersiell musikk, de selv er mer fascinert av det ukonvensjonelle. De begynte å eksperimentere med musikk og lyd i 2000, men Waffelpung ble først til året etter.

I 2001 var Waffelpung var en av tre finalister i Ultimafestivalens konkurranse for unge samtidskomponister. Inspirert av Safe As Milk festivalen og Tore Honoré Bøes opptak av stillhet, laget   duoen et eksperimentelt, improvisert verk.  Den ble spilt inn i garasjen, der bla en painoramme (donert av Jan Toft) og trillebår ble tatt i bruk. Det ble beskrevet som rytmisk ikke-ubehagelig støymusikk.  Ingen av dem var særlig aktive som musikere i denne perioden, men skal ha hatt planet om å lage konseptalbumet «Bendelormens ferd gjennom menneskekroppen». / Tapeworm: My Story

Waffelpung vant førsteplassen Ultimafestivalens konkurranse med stykket «Two». Juryens uttalelse var bla «Førstepremien går til et stykke som både krever tid av lytteren, og som gir lytteren den tiden som treng. Stykket er modig og provoserende i sin insiterende holdning, og har et klart forhold til lydbildet, som er rått industrielt og massivt i den største delen av stykket». Premien var verdifullt lyd og opptaksutstyr. 

I 2002 kom Waffelpungs debutalbum «Storeslem» ble sluppet i forbindelse med Safe As Milk festivalen. Dette året fremførte de bestillingsverket «Brød og sirkus» på Kulturnatten. 

Se også: Ryfylke, The Sure Cutters, Nuvel, Røyskatt, Undertegnede

 

Kilder: 

Haugesunds Avis

Waffelpung
Etablert/født: 
2001
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.11.2018 - 12:27
Oppdatert dato: 08.01.2019 - 11:55
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Waffelpung

Storeslem

[2002]
Toggle menu