Viktor Nordberg

Viktor Nordberg. photo taken by: Marie Hazelwood

Viktor Nordberg er en trommeslager fra Kopervik,med base i Liverpool.

Viktor Nordberg er en profesjonell trommeslager,musikklærer,tekniker, komponist, bandleder og utøver med en bred kunnskap om en rekke musikalske sjangere, kjent for evnen til å tilpasse seg enhver oppgave med entusiasme. Viktor utforsker nye musikalske sammenhenger med lidenskap og profesjonalitet. En ivrig samarbeidspartner, åpen for nye ideer og ikke redd for å strekke musikalske grenser.

I 2014 ble han uteksaminert fra LIPA (The Liverpool Institute for Performing Arts).Viktor hadde  alltid vært med og spilt andre sine låter, men nå lyst til å lage noe eget.  Debutalbumet ble påbegynt november samme år som han fullførte sin bachelor i populærmusikk.

Viktors varierte musikalske bakgrunn vil gjenspeile seg i albumet.Det skal være overkommelig for den enkelte, men også nok til at de som er litt mer kresne kan grave dypere.Til tross for at det er Nordbergs instrument,vil noen sanger vil ha minimalt med trommer og heller mer fokus på å skape stemning. Andre låter vil være fokusert på rytme, men de forskjellige instrumentene vil ha jevnt fokus gjennom hele albumet.Akustiske instrumenter vil bli blandet i tradisjonelle sammensetninger, for så å manipuleres med moderne hjelpemidler.

Med seg på laget har han Barry Dallman på piano og Grant Russel på bass. På en av låtane bidrar Martin Smith på trompet og Jogeir Daae Mæland på gitar.Ellers bidrar mix-engineer Tony Draper og den sveitsiske produsenten Eric Animan .Stephen Dwayne Fraizer skal være involvert i arbeidet med postproduksjonen av plata.Det blir spilt inn i Parr Street Studios som også har blitt brukt av artister som Adele, Coldplay, Black Sabbath og Björk.

Nordberg har vunnet to engelske musikkpriser: Liverpool Jazz Prize og Liverpool Jazz Award 2014. Med dette finansieres hele albumet. 

Prosjekter som Nordberg er eller har vært del av:

Post-rockbandet Ugle, som ble stiftet da han gikk på Trøndertun folkehøyskole.

Den eksperimentelle duoen And The Earth Shall Bear Again, sammen med Bjørn Ognøy.

"Husbandet" til Soul4Soul 

Bandet til Mari Hajem,singer/songwriter fra Drammen.

Bandet til den sveitsiske/kroatiske artisten Nadine Carina

Perri & Neil Quartet

Maria & The Goodfellas

WeareHype

 

 

 

SoundCloud: 

viktor-nordberg

Spotify: 
Video: 
Viktor Nordberg
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.09.2015 - 05:51
Oppdatert dato: 13.08.2016 - 00:50
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu