VCDC (VC/DC Motland / Lonberg-Holm / Solberg / Gjerstad )

VCDC ble etablert da duoen Motsol fikk anledning til å velge to av sine favorittmusikere til en ad hoc-konsert under MaiJazz i 2009.

Denne litt mystiske forkortelsen bringer noen salige sekunder tankene hen til australsk boogierock, men også VC/DC har musikalsk TNT og dynamitt å by på. V er for Stine Janvin Motlands vokal; en stemmekunstner av rang som har skapt seg et velfortjent godt rennomé både som soloartist og i grupper som Motsol og Kitchen Orchestra.

Den første C’en er celloen til amerikanske Fred Lonberg-Holm. Han har besøkt Oslo flere ganger før og en milepæl blant mange høydepunkter i Konsertforeningas historie vil alltid være konserten han gjorde med Seval i fjor. Fred har holdt gang i celloen i mange herrans år og jazz, impro og noise-scena på den amerikanske østkysten har mye å takke Lonberg-Holm for.

D er for  little drummer boy og master i improvisasjon, Ståle Liavik Solberg. Solberg utgjør den andre halvdelen av Motsol, og har også en drøss andre prosjekter; både innafor det smaleste i jazzverdenen og i topp stemning-afrobeat-ensembler som Babu Raku Orchestra.

Den siste C’en  tilhører klarinetten til Frode Gjerstad.Han har i flere tiår vært den ledende norske friimprovisatør og har etter hvert også fått et stort navn utenlands i frijazzmiljøene.

Kombinasjonen Motsol og cellisten Fred Lonberg-Holm og klarinettist Frode Gjerstad vakte begeistring både hos publikum og utøverne selv, og gruppen fortsatte smarbeidet. Etter en Skandinaviaturné i 2010, spilte gruppen inn sin debutplate “VCDC”, og siden den gang har de forstatt å utvikle og styrke sitt unike uttrykk.

Spotify: 
Video: 
VCDC (VC/DC Motland / Lonberg-Holm / Solberg / Gjerstad )
Etablert/født: 
2009
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.06.2015 - 17:11
Oppdatert dato: 05.09.2020 - 14:04
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu