Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

 

Torhild Nigar

Torhild Nigar ved Breiavannet Foto: Jan Tore Glenjen

Torhild Nigar er en artist og låtskriver fra Hommersåk.

Torhild Nigar var ute på musikkfronten allerede i en alder av 14 år. Hun dannet duoen Søstrene Nigar sammen med lillesøsteren Helga. Den ble nedlagt etter at Torhild reiste til Oslo. Musikken kom i andre rekke en stund, men hun vendte stadig tilbake til den.

Torhild spilte på forskjellige klubber og restauranter i USA, i tillegg til å skrive tekster og melodier hele tiden.På begynnelsen av 90-tallet fikk hun landsomfattende debut. Hun deltok i Melodi Grand Prix 1992 med låten «Hjembygd», som kom på en delt syvende plass. I 1991 skrev hun låten «I evighet», som ble sunget av Elisabeth Andreassen i Melodi Grand Prix 1996 , der den fikk andreplass i den internasjonale finalen i Oslo Spektrum. Nigar skrev en annen sang for Andreassen, «Winds of the Northern Sea» sammen med Rolf Graf, i 1998. Disse to samarbeidet også med prosjektet Floweryard.

Nigar albumdebuterte med «Stille vann» i 1994, da hun var 37 år gammel. Tekstene var personlige, og knyttet til opplevelser eller erfaringer. Sangene hadde et poetisk og lavmælt uttrykk. Albumet ble mikset i New York, der teknikerne sa at formelig kunne av norske skoger, av mektig og gjerne litt tropisk natur. Musikkmessig følte hun et slektskap til Enya/Clannad og Kate Bush.Det ble brukt både eldre akustiske instrumenter, samt mer moderne og elektroniske hjelpemidler i studio. Produsent var Rolf Graf.

Spotify: 
Video: 
Kilder: 

Wikipedia

stavanger aftenblad

Torhild Nigar
Etablert/født: 
1950
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 29.10.2015 - 15:11
Oppdatert dato: 09.09.2016 - 11:00
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 
1994

Nigar, Torhild

Stille vann