Tor Kvammen

Tor Kvammen har holdt på med musikk i mange år, men ble allemannseie først i 2013, da han sang seg helt frem til finalen av The Voice.Hans vakre stemme og inderlige formidling av musikk, gjorde at han var manges favoritt i konkurransen.

Kvammens forbilder er artister som Bon Iver, Radiohead og Rufus Wainwright.Han kom med sin debututgivelse "Øyeblikk" i 2009.Han er utdannet sanger ved Complete Vocal Institute i København.

Erfaringene Tor fikk gjennom deltakelsen har hatt betydning for hans videre satsing på musikk. En konkret forskjell er at han har begynt å skrive på engelsk, mens han tidligere skrev kun på norsk.

Med  2015-låten Statue, skapte Tor Kvammen  sitt helt særegne musikalske univers. Dette var den første egenskrevne låten han ga ut etter deltagelsen i The Voice, og ble en eksperimentell og alternativ poplåt, hvor hans karakteristiske vokal akkompagneres av mørke synther og et mykt gitartema med en tydelig nerve som driver den fremover.Han stod selv for produksjonen i samarbeid med Nicolai Herwell, og spilte  både gitar, trommer og perkusjon på innspillingen. Dessuten tok han seg også av coverdesignet.

Spotify: 
Video: 
Tor Kvammen
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.06.2015 - 00:34
Oppdatert dato: 22.09.2016 - 10:55
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Kvammen, Tor

Øyeblikk

2010
Toggle menu