The Strangers

The Strangers anno 1957, Hans Jørgen Høinæs (t.v.),Geir Hjørnevik og Egil Solberg. Foto: Per Arne Enge

Haugesunds første rockeband.

Unge Geir Hjørnevik ble sett på som en lokal "rockeprins", og var en habil , selvlært gitarist.Han  fant tonen med den jevngamle  Hans Jørgen Høinæs, som hadde de samme tankene og ideene om musikk.

De opptrådte under Unge Høyres populære lokalrevyer, gjennom dette miljøet møtte de den noe eldre Egil Solberg, som allerede var etablert som lokal popartist. Med de mest primitive former for gitarer og forsterkere, begynte trioen å øve i Solbergs kjeller. I året 1957, var Haugesunds første rockeband født.

Et av gruppens største og verste øyeblikk, var når de skulle være oppvarmingsband for den italienske barnestjernen, Robertino, under Festiviteten. De unge musikerne måtte klare seg med en 25 watts forsterker på deling. Geir spilte sologitar , Høinæs rytmegitar og Solberg bass på en vanlig sekstrengers gitar. 

Responsen var utrolig negativ, både på grunn av tekniske problemer og popmusikken som publikum ennå ikke hadde vendt seg til, Haugesunderne var kommet for å høre "O sole mio" med Robertino. The Strangers sang også, som var unikt til såkalte shadowband å være. Der var det sologitaren som skulle herske. Bandet fremførte blant annet komposisjonen "Bryllupskake" for første gang.Låten ble noen år senere spilt inn på plate av The Savages, men den ble laget av The Strangers.

Etter en tid med flere opptredener ble rocketrioen omsider en kvartett, da John Thorsen kom inn bildet med trommene sine. Dermed ble The Strangers et ordentlig "shadowband". Kort tid etter sluttet Egil Solberg , og ble ertstattet av Norvald Hitsøy. Han ble gruppens første egentlige bassist. 

Samtidig ble det oppdaget at de delte navn med et engelsk band, og haugesunderne lot seg omdøpe. Det nye navnet ble The Giants.

.

The Strangers
Etablert/født: 
1957
Aktive fra/til: 
1957
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 16.02.2014 - 19:18
Oppdatert dato: 07.11.2018 - 09:44
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu