The Phantom Guardians

Bandet The Phantom Guardians fengsler og engasjerer publikum med sceneshow for de store scener. De er ennå aktive og begynte i 2006.

BAKGRUNN:

The Phantom Guardians fra Stavanger er et teatralsk hard rock/metal band. Bandmedlemmene har lang erfaring med musikk og låtskriving, men ønsker å rette fokus mot det å underholde på scenen. Forøvrig er det noe uklart hvem som egentlig skjuler seg bak karakterene i bandet. Ideen om å skape et spektakulært liveshow fikk bandet for to år siden. Det ble først jobbet frem en historie - som dannet rammen for konseptet. Låter, kostymer, karakterer og sceneshow ble deretter utviklet rundt denne rammen. Det ligger mye tid, penger og kreative utfordringer bak musikken og sceneshowet. Gjennom hele prosessen har tanken om hvordan dette skal oppleves som publikummer vært sentral. Ved å la seg inspirere av sceneshow fra klassiske "entertainer-band" som Kiss, Maiden, Alice Cooper m.fl, samt krydre med egne ingredienser er oppskriften klar. Bandet befinner seg nok innenfor det vi kan karakterisere som den harde kjernen av tungrock iblandet melodiøs metal.

HISTORIEN:

Bandet har latt seg inspirere av den overfladiske og selvsentrerte kulturen som gradvis vokser frem i samfunnet. Der jakten på å tilfredsstille sine egne behov kommer foran alt annet som fokus på å være kronisk lykkelig, finne lykke i forbruk, den evige jakten på den perfekte orgasme og den ekstreme "Hollywoodifiseringen". Jeg'et i dagens samfunn er viktigere enn noe annet. Skal man lykkes må man kanskje tråkke over egne indre grenser, kanskje til og med tråkke på andre mennesker? Spørsmålet som det filosoferes rundt i tekstene er om mennesket blir lykkelig dersom man kan fråtse i absolutt alt det livet kan by på. Selv om mennesket har alt, oppstår det en tomhet. Det blir liten plass til kjærligheten. Når døden innhenter mennesket kommer angsten for å ikke ha levd et meningsfullt liv. Det er denne dramatikken som gjenspeiler seg på scenen.

Vokalisten Human er den eneste fysiske skapningen i fortellingen. Hans rolle er å formidle menneskets ulike stadier i livet og kampen mot ondskap, egoisme og konsum. På vei mot sin skjebne gråter han som et barn, hersker som en konge og slåss som en kriger for å tilfredsstille sin mangel på kjærlighet i forsøket på å tette tomrommet. Kjærligheten er fortrengt av materialisme og egoisme. Human er i en konstant kamp mellom Lord Eros og Lord Diamond.

Lord Eros - hvit som en engel, representerer det rene, sarte, det seksuelle og kjærlige. Han er allikevel tilsmusset av egoisme på grunn av sitt forsøk på å beskytte mennesket mot mørket. Grensen mellom å være menneskets beskytter og det å bruke mennesket som sin egen budbringer er i ferd med å viskes ut.

Bassist Lord Diamond representerer stormannsgalskap, penger og makt. Overalt hvor konsum, undertrykkelse, makt og fråtsing forekommer lurer også Lord Diamond i skyggene. Han er menneskets sjebne som bekjemper det gode i mennesket inntil det forstår sitt enorme forbruk som kjærlighet.

I bakgrunnen lurer dødens budbringer Lord Mortis på trommer. Han er ikke alltid synlig, men alltid nær nok til å berøre mennesket. Han møter det i livets start, tar tak i det, venter på det, ser det inn i øynene og når døden innhenter mennesket er det Lord Mortis som ønsker det velkommen.

SHOWET:

The Phantom Guardians presenterer et monstershow med effekter som røyk og ild, og ikke minst, utpregede originale kostymer.

"I samme øyeblikk som to av bandmedlemmene i form av 2,5 meter høye skikkelser entrer scenen oppnår de kontakt og forventninger blant publikum. Du er klar for fortsettelsen og lever deg inn i det som foregår på scenen. Det er tydelig at bandet klarer å engasjere publikum. Men dette er mer enn et publikumsfrieri. De formidler et budskap hvor du lever deg inn i historien bandet ønsker å formidle - blir grepet av følelser som er både oppmuntrende og melankolske. De gir deg en helhetlig musikkopplevelse som fenger og tar deg med på reisen til mennesket gjennom livet - fra fødsel til død.

Uansett, det er tydelig at det fasinerer publikum. Du blir oppslukt av det som foregår på scenen, uten å føle deg overdosert.

Dette er absolutt en annerledes musikkprestasjon. Det er fengende. Musikalsk går det i tunge riff og melodier som spenner over alt fra rå vokal, til en mer spent og rolig, nesten melankolsk atmosfære. Det er også mulig å tyde store deler av vokalen uten å bruke tekstheftet. Å kunne skrive tekster som folk forstår, er en ikke ubetydelig styrke. Å kunne skrive tekster som engasjerer publikum i en hel time, er et mesterverk. Bruk av effekter er med på å skape en til tider dyster stemning og bandet oppnår det de vil - å formidle en historie med musikk og sceneshow. En ting er sikkert. Ingenting er forutsigbart når "fantomvokterne" fra Stavanger setter i gang."  Markedsansvarlig Classic Rock Festival.

Med sitt teatralske sceneshow er dette bandet for de store scenene.

Video: 
The Phantom Guardians
Etablert/født: 
2006
Aktive fra/til: 
2006
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 10.01.2013 - 14:33
Oppdatert dato: 27.08.2017 - 18:54
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu