Primærfaner

The Group

Haugesunds svar på The Rolling Stones.

“De sjaskete” The Beatles og The Rolling Stones var de største internasjonale gruppene da The Savages og Moonspinners herjet som verst. Begge disse lokale gruppene begynte med Beatles-profil.

Ole Helvik og Øyvind Dahle var medlemmer av dansebandet The Bircknicks helt til de ble leie av dansemusikken og fikk sansen for rythm & blues. Sammen med Bjørn Skogøy dannet de The Group i 1965, som ble byens svar på “Stones”. Også John Arne Rørvik forlot Bircknicks og ble rythm & bluesbatterist.

Gruppen kopierte sogar sine helters lange hår og “sjaskete utseende”, som det het i lokalpressen. De måtte overbevise om sine musikalske kvaliteter lenge før de slapp til i Festivitetens rød- og blåsal. Her var det Haugesund flyklubb som rådde. Men når de først fikk innpass, ble det etter hvert mange opptredener. Og selvsagt også på Snorre.

I tillegg syntes The Group å være favorittband nummer en både på Stord og i Sauda. I 1966 kom Terje “Sallic” Saltveit med som vokalist og Sigve Blokhus som bassist. Ole Helvik ble for alvor Haugesunds svar på Mick Jagger. Han ble ren vokalist. Da sluttet John A. Rørvik og “Sambo” Sandal overtok som batterist. Men dette engasjementet varte ikke lenge. “Sambo” gikk tilbake til Moonspinners som var og ble det dominerende bandet i Haugesund. Det var vanskelig å finne en ny “trommis”, men valget falt til slutt på Alf Ole “Fole” Olsen. Han fikk ingen lang karriere i The Group. Bandet ble oppløst i 1966.

 

The Group
Etablert/født: 
1965
Aktive fra/til: 
1965 til 1966
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.03.2016 - 09:22
Oppdatert dato: 20.03.2016 - 09:22
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu