Primærfaner

The Broke Moakers Music Band

The Broke Moakers Music Band Bilder : Knut Medhaug

The Broke Moakers Music Band er et rock'n roll band basert i Haugesund. I utgangspunktet besto bandet av forskere fra Uni Research Polytec.

The Polytec Broke Moakers Music Band ("Broke Moakers") ble dannet med utgangspunkt i forskerstaben ved forskningsstiftelsen Polytec (nå UNI Research Polytec) i Haugesund. 

Første øvelse ble avholdt 29. november 2010 i kontorlokalene til Polytec. Etter en litt pjuskete start med mye utskifting, dårlig fremmøte og skranglete utstyr har bandet nå utviklet seg og fått en stabil kjernebesetning og gode øvingslokaler/studio, instrumenter og mye moro.

Den første giggen gjorde bandet på Fjørsilkebris i Tysvær, desember 2012, gigg nr to i april 2013 på hotel Vøringfoss i Eidfjord. Den første giggen var en god opplevelse, tilbakemeldingene fra publikum var positive, men fulle av forbehold og forslag til forbedringer. Den andre giggen var en braksuksess, med strålende tilbakemeldinger fra publikum, absolutt fri for forbehold.

Bandet spilte på det tidspunktet en litt nedrocka miks av coverlåter som Sympathy for the Devil (Stones), Sultans of Swing (Dire Straits) men holdt seg slett ikke for gode til å spille svært publikumsvennlige låter som Creedence-covers og i den senere tid også Mods - covers (inklusiv den du vet..).

Bandet utviklet etterhvert en serie låter: Talking to the Lord, Just Another Week, The King is Dead, Hunger, A Game of Love og flere. Mange av disse var basert på en slags karriere vokalist Torleif Lothe hadde i Bergen på åttitallet. Mange av låtene fra denne tida er inspirert av et samarbeid med Roy Gundersen - lite av dette var nedskrevet, så det er mest etter hukommelsen.

Gjennomgangspersonene som har vært med siden starten er låtskriver og vokalist/gitarist Torleif Lothe, bassist og låtskriver Tony Oosterkamp. 

Videre har den bergensfødte tangentisten/koristen Torbjørn Grønn vært med siden starten, men hadde en periode en skjemmende oppmøtestatistikk og har også kommet med kontroversielle uttalelser både om låtvalgene og byens fotballag. Han fikk fortsatt henge med fordi han faktisk kan spille piano. 

Da Brann rykket ned fikk pipen en litt annen lyd og han etablerte etter hvert en sosialt kompatibel omgangsform. Selv om Brann rykket opp igjen har Torbjørn beholdt mange elementer av sin sosiale kompetanse og mange vil beskrive ham som hyggelig. Han møter på øvingene nå også. 

Anders Thomassen har også en gitarkarriere bak seg i The Moakers og var også med i originalbesetningen fra 2010, men gikk på noen smeller og kom seg aldre helt ovenpå etter det. Blant annet gjennomførte han en hel gigg uten lyd på gitaren og druknet sorgene i svært feminint rosa sprudlevann med sugerør etterpå. Det toppet seg da han kom litt for sent til en annen gigg, i iveren hurtigparkerte han derfor inne de som ville ut og de som ville ut kom ikke inn. 

Senere kom og gikk også Jørn Mæland (gitar) Eirik Apeland (gitar) til. Sistnevnte er kanskje mest kjent for sitt sprudlende engasjement for kabelkveiling. Hvis kablene er kveilet ORDENTLIG! og ikke LIGGER SOM OM DU SKULLE HA DR.. DEM OPPI er Eirik en riktig hurragutt og humørspreder av de sjeldne. Han har også et fryktinngytende batteri av bokser og dingser til gitaren sin som han må tråkke på i riktig rekkefølge, feil pedal til feil tid så er h.. løs. 
Jørn er en skikkelig snill gutt, men gikk i en honningfelle i Bergen og er derfor mer eller mindre ute. 

Også brødrene Håvard og Eirik Styve (trommer) har kommet til. Håvard overtok som trommis for sin bror Eirik våren 2013, da Eirik dro til Bergen for å ta mastergrad. Håvard kan faktisk spille trommer, han har fått æresnavnet "Howie the human drum machine". 

Gitar-wonderboy Thomas Soland kom til i feruar 2015, han er i tillegg korist. Dette var et stort musikalsk steg fremover må det kunne sies, uten dermed å si et vondt ord om tidligere gitarister.

Siste skudd på stammen (des 2015) er John Stener på gitar og backing vokal. John er en grepa gitarist og har en svært vakker tenorstemme som bandet planlegger å bruke mer i arrangementene. Og så får han det hele til å se litt bedre ut også..(no offence ..)

Rent musikalsk har bandet i den senere tid satset mer og mer på egne låter og jobber nå med en serie på 20 egne låter under navnet "Broken Arts". Diskusjonen om uttrykksform pågår for fullt, men enn så lenge i svært siviliserte former. Det er et håp å få spilt inn hele serien. Foreløpig er bare to prøvespor gitt ut "Oh Woman" og "The King is Dead

Medlemmer:

Torleif Lothe (vokal, rytmegitar, låtskriver)
Antonie (Tony) Oosterkamp (bass, låtskriver)
Håvard (Howie)Styve (trommer)
Thomas (Don Thomassino) Soland (lead gitar, backing vocal)
Torbjørn Grønn (tangenter, backing vokal)
(St) John Stener Fagerland (libro - lead gitar, rytmegitar, backing vocal, lyd, teknisk og i det hele tatt..)

SoundCloud: 

The King is Dead by The Broke Moakers M.B.

Spotify: 
Kilder: 
The Broke Moakers Music Band
Etablert/født: 
2012
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.12.2017 - 11:49
Oppdatert dato: 05.12.2017 - 11:49
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu