The Blue Chordettes

The Blue Cordettes, Sandnesband. Bandet spilte egne produserte sanger.

The Blue Chordettes ble startet i 1997 av:

  •  Øyvind Halvorse
  • Tore Haye

De hadde begge spilt gitar i bandet [Graphic] på Sandnes midt på 70-tallet, senere på hver sin kant av landet, Øyvind var blant annet med og startet Good Time Charlie.

De fikk med seg rytmeseksjonen fra Rabalder:

  • Gorm Haagensen på bass
  • Trond Bøe på trommer.
  • Jens Laland ble med som vokalist

Ideen til bandet var å spille ukjente sanger fra svart amerikansk 50-60-tallsmusikk, i samme ånd som originalversjonene. Materialvalget, og Jens sin sangstil, resulterte i det som journalist Helge Barane ga navnet 'bedehusblues'.

Etter en tid forlot Jens bandet for å ofre seg for kunststudier, og Kjell Tjetland overtok som vokalist. Bandet hadde en svært aktiv periode, spilte på Sykkelbluesfestivalene og på klubber og utesteder rundt omkring i området. Radiospilling ble det også i Hovigs Hangar. Kjell sluttet i 2001, og Morten Danielsen har siden vært vokalist.

Etter hvert begynte The Blue Chordettes å skrive egne sanger, og en stor del av konsertene bestod av eget materiale. Et knippe egenproduserte julesanger ble innspilt i studio i Mandal, og bandet stod i noen år for juleunderholdningen på Sandnes Bluesklubb. I 2009 var The Blue Chordettes i Klepp lydstudio hos Gunnar Tønnesen, og med hjelp av Vidar Osmundsen fikk de gjort de første skikkelige opptakene.

 

Video: 
The Blue Chordettes
Etablert/født: 
1997
Aktive fra/til: 
1997
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 10.01.2013 - 13:10
Oppdatert dato: 20.11.2014 - 19:12
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu