The Black soul circus

Bandet omtaler musikken sin som gubberock, og da uten negative konnotasjoner.

 The Black Soul Circus har en stor forkjærlighet for gammal rock og det som følger med; vintage instrumenter, analoge tapemaskiner og store vinylsamlinger. Referanser som ofte knyttes til bandet er Big Star, Rolling Stones, The Jayhawks, Tenage Fanclub, The Band og Neil Young.Bandet kom ut  med singelen “These Roads” og slapp debutalbumet på Big Dipper Records 10. Januar 2011.

Vigleik Winje, som under studietiden fikk beskjed fra en merittert professor: ”faen, navnet ditt høres ut som en klassisk norsk romanfigur”, er frontmann. Vel, om navnet ikke er særlig rocka, eller brukenes for internasjonal lansering, så er det det han fikk utdelt. Vigleik starta bandet for noen år siden og skriver alle låtene. Fordi han reiser mye, er flere av låtene blitt til på diverse hotellrom i Addis Abbeba, Nairobi, Yunnan, Beijing, La Paz, og Bujumbura. Men det har ikke resultert i noen innslag av World Music; han konkluderte tidlig med at han ikke måtte like djembe og panfløyte selv om han reiste mye.

Remi Christiansen, har sammen med Vigleik, vært med siden bandet starta. Remi er stolt over at han er litt bøs. Han er en breibent gitarist, med 600 hester under panseret på Chevella. Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) har uttalt at Remi at han er ”en av Norges beste gitarister” og at ”han fortjener mer oppmerksomhet”

Frantz Andreassen, er et kjent navn for dem som har fulgt med på indierockscenen i Norge. Som bassist i Lionheart Brothers, har han lagt mye av grunnlaget for soundet til det bandet. Men selv om han har spilt hundrevis av konserter med mer innadvendt rock, så befinner hans musikalske sjel seg nærmere Springsteen og The Band. Frantz var sistemann som ble med i The Black Soul Circus og har blitt et uvurderlig medlem.

Even Aa. Winje ble svoger av Vigleik, så fremtidige bandkonflikter kan få store konsekvenser. Even er helt bestemt på å leve av musikken; noe som resulterer i lite fast inntekt og flere bandprosjekt. Med Simon Says No har han turnert Europa og USA. Even har en god låtforståelse og bidrar langt utover det å ”bare” spille.
 

Debutplata ble noe så sjeldent som en fullanalog utgivelse, og ble ledsaget av en såkalt AAA vinyl. Prosessen ved å gjøre alt analogt var tyngre og lengre, men bandet mente det ga både artistiske og lydmessige gevinster

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
The Black soul circus
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 01.02.2013 - 15:50
Oppdatert dato: 29.03.2017 - 23:23
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu