Terje «Robbie» Robberstad

Terje «Robbie» Robberstad

Terje «Robbie» Robberstad var musikerkjendis på Haugalandet under 70-tallet. Siden den gang har han opplevd livets mørke sider. Etter hvert som livet begynte å smile til ham igjen, ga han ut soloalbumet «Fader vår».

Robbie var kjendis på stor deler av Haugalandet lenge før ordet var oppfunnet.  På 60-tallet var det «Robbie and the Space Makers». Ti år senere var han i gang med gruppa Safe. Ellers var han med på å starte Bloms Musikkskole og «Gammelpopens Venner» på Lundal Kafeteria i Tysvær.  Han fikk utrolig nok tid til mye annet og, selv om han ble husfar i ung alder.  Robberstad giftet seg allerede da han var 19 år, og studerte ved Musikkonservatoriet i Stavanger.

Alt gikk i ett, spesielt på begynnelsen av 70-tallet.  Da var han musikklærer på dagtid ved Havnaber og Havåsen skole, samt underviste ved Bloms musikkskole frem til kl var 20.oo om kvelden. En halvtime etter det igjen var de opptredener med Safe, som vekselsvis spilte på Touring og Festiviteten restaurant. Robberstad kom alltid sent pga klesskift, så de første låtene foregikk uten ham.
Robbie hadde flere yrker, og det var ikke musikkarrieren som nødvendigvis tæret mest på ham, Da var han som oftest sjåfør til spillejobbene. Alkoholen kom mer inn i bildet under hans periode som selger.  Han gikk inn i en mørk periode.

Etter flere år klarte han å stable seg tilbake på beina igjen. Overskuddet fra han retur til musikklivet, gikk til Karmsund ABR-senter.

Besetning på "Fader vår":

Vegar L. Pedersen-pian, keyboard , effekter

Terje Robberstad-piano, keyboard, vokal

Selmer A. Liknes-bass

Leif H. Olsen-trommer

 

Terje «Robbie» Robberstad
Etablert/født: 
1950
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.09.2016 - 12:52
Oppdatert dato: 06.09.2016 - 15:23
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu