Syntax TerrOrkester

Syntax TerrOrkester er en gruppe dannet i Bergen , som spiller en vanskelig definerbar type musikk, som nærmest kan karakteriseres som moderne kunstmusikk. Musikken har innslag fra punk, rock, jazz og inneholder også strukturer fra klassisk musikk.

Bakgrunn:
Gruppa består av Knut Andreas Knutsen og Arne Nordhammer. Medlemmene kommer fra Sickboy, Syntax Terror, The Ether, Soul Release og Spif Zaarmans. Hver for seg har de respektive bandene holdt mange konserter.

Gruppen spilte først under navnet Syntax Ether Demo og hadde da en plateutgivelse. Denne er blitt spilt på NRK og var en medvirkende årsak til at de ble kåret til Ukas Urørt på NRK P3 .

Musikere i gruppen har også spilt under By:larm da i bandene Michael Ellis og Emily Lang i det siste sammen med Saint Thomas i !999.

I 2008 ble de tildelt Sparebanken Vest sitt kunstnerstipend i kategorien lyd – komposisjon og nyskapende musikk i alle sjangre. 2012 karmøy kulturpris.

Om musikken:
Under nomineringen til Ukas Urørt fikk de omtalen «Syntax TerrOrkester er lyden av noe herlig energisk og udefinerbart. Dette er utfordrende musikk for kropp og sinn – En bråkete og tettspilt kaloribombe som er både punk, prog, post, jazz, støy og improv... rock!»

Gruppen er først og fremst et konsertband og har hatt en rekke opptredener på kjente konsertsteder i en rekke steder i Norge, i London og i Berlin.

Sitat Noen stor kommersiell fremtid vil vi ikke umiddelbart tiltro Syntax TerrOrkester. Til det er bandet alt for vanskelig å sette i bås, og setter for store krav til lytteren til å være spiselig for hvermann. Men er du på jakt etter en ekte konsertopplevelse, kan Syntax TerrOrkester trygt anbefales. Sitat
– «Engelen», Einar Engelstad

Medlemmer:
Knut Andreas Knutsen – gitar, vokal
Arne Nordhammer – tagenter, gitar, vokal, diverse.

Tidligere medlemmer:
Hein Berdinesen– Bass, diverse
Atle Meyer Andersen – slagverk, perkusjon
Kevin By – Elektronikk, FX, perkusjon
Ronny Berdinesen – Trommer
Andreas Larssen – Trommer
Mats Odin Rustøy – Bass
Gunnar Thune – Gitar, diverse (2006—2008)
Roald Torkildsen – Synth, horn, diverse
Knut Olav Holvik– Gitar, diverse
 

 

SoundCloud: 

08-nye-slutt

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Syntax TerrOrkester
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 16.04.2013 - 10:53
Oppdatert dato: 16.01.2017 - 22:59
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Ellertsen, Rune

Musikkfest Stavanger 2012

2012

Syntax TerrOrkester

Land her o!

2010
Toggle menu