Sveinung Sand

Sveinung Sand foto: Jonas Friestad/Stavanger Aftenblad

Fiolinisten Sveinung Sand har vært en sentral skikkelse i Stavanger Symfoniorkester siden tidlig på 1980-tallet.

Sveinung har vært en viktig arkitekt, initiator og ressurs i orkesterets betydelige vekst og utvikling. Sand er en eminent musiker som behersker flere genre og instrumenter. Han har vært konsertmester og bidratt i alle viktige råd, komitéer og fora i SSO. Sveinung har alltids hatt orkesterets vekst og beste for øye, bidratt med kloke og konstruktive innspill og vært en viktig representant utad.

Sveinung har lun humor og er en ivrig historieforteller som ofte avsluttes med en herlig, rungende latter. I tillegg til å være profesjonell fiolinist i SSO, er han en fullblods og allsidig «musikant» med stor spilleglede. Sand har spilt bass med bla  Løgnaslaget og Sylvester Band , samthar tilbrakt utallige kvelder på De Røde Sjøhus og byens revyscener. Han har også medvirket på en rekke innspillinger med artister som Bjørn EidsvågSigvart Dagsland, Barock, Rønnaug Foss Alsvik, Ida Lupino

Sveinung Sand ble tidelt Inge Steensland-stipendet i 2019. Han er sønn av Rasmus Sand, og broren til jazzmusiker Rasmus jr. og operasanger Malmfrid.

Video: 
Kilder: 
Sveinung Sand
Etablert/født: 
1958
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 11.02.2019 - 11:05
Oppdatert dato: 04.03.2019 - 10:25
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu