Svein Olav Herstad

Svein Olav Herstad er en etablert jazzpianist,født i Odda,bosatt i Haugesund.

I Haugesund får han dyrket sin hovedinteresse og tar grep om egen karriere og utvikler sine standard trio besetninger.

Svein O. Herstad er en mester i lyrisk pianospill. Hans bruk av impresjonistisk harmoni, oppfinnsom tolkning av tradisjonelt jazz repertoar, er blitt mer og mer hans varemerke. Hans rytmisk uavhengighet, "syngende" melodilinjer gjør han til en av landets ypperste klassiske jazzpianister. Svein Olav spiller overbevisende med en råskap som skaper en sjelden kontrast. Herstads musikk for de som ikke er klar over det, er brukt og innspilt av en rekke artister rundt om i verden. 

Svein Olav Herstad kan vise til flere gode omtaler av albumene "DIG" i 1993, "Sommerregn" i 2003 og "Suite for Simmons" 2005 og  "Inventio" 2007.

Lørdags jazz 6.2.2010 stilte Svein Olav Herstad opp med ny trio på Høvleriet i Haugesund. På ny ervervet 160 år gammelt instrument kjøpt i Trondheim spilte Magne Thormodsæter bass og Stein Inge Brækhus trommer. Ettermiddagens opplevelse på Høvleriet ble en oppvisning i hvordan tre proffesjonelle jazzmusikere klarer å løfte en liten provinsby sine få fremmøtte jazzfrelste til de magiske høyder.  Standardrepertoiret satt som stjernestøv som smøg seg inn mellom sjøhusveggene i Høvleriet. Den vakre  " Laurie " og hans egen komposisjon " To Glass " som er en hyllest til en nedlagt jazzklubb i Haugesund, ble høydepunkter som bare en hvilken som helst arrangør kan notere seg. Referansene sitter i veggene på Høvleriet. 

 

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Svein Olav Herstad
Etablert/født: 
1969
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.11.2013 - 13:11
Oppdatert dato: 22.07.2015 - 12:21
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu