Susanne Sundfør

Foto: Per Ole Hagen - http://artistpicturesblog.com/

Susanne Aartun Sundfør er en singer/songwriter oppvokst i Haugesund, men bor for tiden i Oslo. Med sin unike stemmeprakt og sitt fortryllende piano- og gitarspill seilte hun opp som den store kvinnelige debutanten i pop-Norge i 2007.

Susanne Aartun Sundfør er en singer/songwriter oppvokst i Haugesund, men bor for tiden i Bergen. Med sin unike stemmeprakt og sitt fortryllende piano- og gitarspill seilte hun opp som den store kvinnelige debutanten i pop-Norge i 2007. Sundfør blir ofte sammenlignet med artister som Joni Mitchell og Carole King, hvilket også er naturlige paralleller. Dette er smart, subtil og elegant pop framført av en sangerinne helt utenom det vanlig.

Sundfør har hentet inspirasjon fra Knut Nystedt, Palestrina, Radiohead, Burial, M.R. James, Penderecki, Bat for Lashes, Sylvia Plath i følge sin myspace side. Tekstene hennes handler ofte om personlige opplevelser
Hun har blant annet varmet opp for Marit Larsen og Minor Majority.

I 2006 ble hun kjent da hun bidro under by:Larm i Tromsø. Sundfør ga ut sitt selvtitulerte debutalbum mars 2007, og fikk for det Spellemannprisen 2007 i klassen kvinnelig artist. Hun fortsatte under Spellemannprisutdelingen en debatt Ane Brun startet, da hun i takketalen sin kun sa: «Jeg er først og fremst artist - og ikke først og fremst kvinne». Brun hadde uken før utdelingen sagt at kjønnsskillet i prisene var «antikvarisk».

I 2008 kom "Take One" som er en helakustisk innspilling av debutalbumet fra 2007 i begrenset opplag.

SoundCloud: 

introducing-susanne-sundf-r

Spotify: 
Video: 
Susanne Sundfør
Etablert/født: 
1986
Aktive fra/til: 
2007
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 01.02.2013 - 13:55
Oppdatert dato: 25.12.2017 - 13:38
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Sundfør, Susanne

The silicone veil

2012

Sundfør, Susanne

The brothel

2010

Sundfør, Susanne

Take One

2008
Toggle menu