Supernatural

Supernatural

Supernatural var en «dancegruppe» med utspring fra Betania i Sokndal. Med en blanding av dans og elektronisk musikk og sang/rap ble liveshowene deres beskrevet som fyrverkeri.

Supernatural ble beskrevet som skikkelig «dancemusikk» med innslag fra rap og andre sjangre. Alt av melodi, tekst og danser var selvlagde.  Som et fantastisk liveband, ble de fort kjent utenfor Sokndals grenser. De besto i utgangspunktet av Tom Redder, Kenneth Mydland (musikk, sang) Iris Mydland, Silvia Mydland, Anita Omdal, Bente Lindås og Hanne Lindås (dans, koreografi). Det hele begynte som en vanlig dansegruppe. 

Tom Redder sto for musikken, som ble lagd ved hjelp av PC, gitar og synth.   Kenneth Mydland skrev majoriteten av tekstene, men også Redder og Silvia Mydland bidro her. Lyrikken var ifølge bandet gjennomsyret av det de sto for, det kristne budskap. Meningen var å få folk til å danse og juble for Herren.

Supernatural begynte raskt å opptre på arrangementer rundt i Norge. De etablerte et eget lydstudio i den gamle rekefabrikken i Rekefjord.  De hadde en manager i Trond Arne Pedersen og lydtekniker i Per Jarle Pedersen. I tillegg til å gjøre egne innspillinger, opprettet de kontakt med forskjellige plateselskaper.

Etter hvert ble Supernatural redusert ned til tre medlemmer: Redder, Mydland og Lindås. Senere ble det en duo bestående av guttene, Y2K, som slapp en utgivelse oppkalt etter det forrige bandnavnet.

Se også: Tom & Kenneth, Eira, Rægefabrikken, VeislaktWar of Low Frequency,  JössinG

 

Kilder: 

Dalane Tidene

Supernatural
Etablert/født: 
1998
Aktive fra/til: 
1998 til 2001
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 18.09.2018 - 10:53
Oppdatert dato: 04.04.2022 - 07:44
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu