String Swingers

String Swingers foto Stavangeren

String Swingers var en jazzgruppe aktive i Stavanger på starten av 40-tallet. Dette var jazznestor Finn Torgrimsens første band.

String Swingers var en del av turnrevyen med originale kulisser laget av Finn Torgrimsen. De besto av tre gitarister, og en pianist ledet entusiastisk av Finn Torgrimsen på gitar. De andre gitaristene var Nils Østin og Johan Helgø. Harry Larsen var pianist. Dette var debutbandet til alle, utenom Larsen, som på dette tidspunktet spilte i Snappy Swingers.

String Swingers spilte moderne swingmusikk av ypperste klasse. På denne tiden var gitaren et undervurdert instrument, så ikke alle trodde det skulle gå skikkelig bra for seg. Men bandet ble mottatt som både morsomt og originalt.  Karene hadde både stil og smil. Østin og Helgø gjorde en artig, noe ondskapsfull, parodi på duo swing. De hadde et nummer i felleskap med sanger Lovise Knutsen. Andre som opptrådte her var Olava Øverland, Lauritz Haarr, Kåre Høiland, Einar Steensland, Else Wesnes, Sverre Hagerup Nilsen, Arne Vold

Senere på 40-tallet var det en duo som het The String Swingers i Stavanger, men dette var en duo. Ikke sikkert om det var noen av de samme musikerne. 

Kilder: 

Sigarett stomp : jazz i Norge 1940-1950-Bjørn Stendahl

Stavangeren

String Swingers
Etablert/født: 
1941
Aktive fra/til: 
1941
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.04.2021 - 09:43
Oppdatert dato: 24.10.2021 - 12:45
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu