Stavanger Operakor

Siden starten i 1993 har Stavanger Operakor arbeidet for å fremme interessen for klassisk opera og operette i Stavanger-regionen.

Siden starten har Randi Wedvich vært korets kunstneriske leder og dirigent. Korets formål er og har vært å spesialisere seg på klassisk operette og opera. Bl.a. finne fram gamle perler som sjelden blir framført i dag. Gjennom tilpasset repertoar utvikle sangerne og ha som mål også å kunne nytte egne solister. Derfor har egne sangere fortrinnsrett til solooppgaver etter evner og man leier inn dersom man ikke har egne solister til å dekke rollene. Stavanger Operakor har likevel hatt et utstrakt samarbeid med musikere, dirigenter og andre kor i regionen. I tillegg til egne solister har man flittig benyttet innleide solister, såvel lokale, regionale som fra Den Norske Opera. Koret ønsker å bidra til øket interesse for opera og operette i regionen. Derfor reiser koret rundt i distriktet med sine forestillinger i tillegg til å ha forestillinger både i Stavanger og Sola. Koret har bl.a. vært på turné til Fister, Jørpeland, Hauge i Dalane, Rennesøy og Moi samt deltagelse på Musikkfestivalen i Rosendal og Kulturfestivalen i Ryfylke/Nesflaten hvor koret har høstet lovord både fra publikum og presse.

De siste årene har koret hatt flere foajekonserter i Stavanger konserthus med utdrag fra både opera og lystige operetter i flotte kostymer og enkel regi. Nok en truné til Torghuset på Jørpeland sammen med Stavanger Janitsjar med bl.a. utdrag fra “Aida” , “Trubaduren” og “Cavalleria Rusticana” m.m.. Og to konserter i St. Petri kirke i Stavanger med utdrag fra opera og andre “scrale” verker. Konsertene fikk overstrømmende mottagelse fra publikum.

Video: 
Stavanger Operakor
Etablert/født: 
1993
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.03.2013 - 15:19
Oppdatert dato: 01.09.2017 - 06:39
Sist endret av: Joar Kvanvik

Sjanger

Toggle menu