Starlight (Stavanger)

Starlight, etablert i Stavanger i 1950-tallet, oppløst 1960-tallet.

Bakgrunn for navnet
Bandets første navn var MJM Band.

Besetninger
Ansgar Ullenes (trekkspill), Jan Oftedal (gitar) og Bjarne Fretland  (trommer). Gustav Åkesson (piano) kom med fra høsten 1954. Rundt 1956/57 ble det endringer i besetningen. Fjetland  sluttet og nye medlemmer ble Richard Hoel (trommer), Per Larsen (gitar) og Fredrik Bohne (bass). I perioder var Jan Høiland med som vokalist på noen av spillejobbene. De var mye brukt som orkester ved tilstelninger av Gunnar Eide. Åkesson sluttet i 1958 for å begynne i Atlantic kvartett. Han ble erstattet av Einar Falnes. Da Falnes sluttet, ble han erstattet av Bjørn Sunde.

Sjanger - typisk for bandet
MJM Band/Starlight var innom de fleste sjangere; fra listepop, tango, vals, foxtrot og swing til søramerikanske takter og toner i rumba, salsa og samba. Bandet var kjent som et dyktig band, og det svingte voldsomt da de spilte rock.

Gjennombrudd/høydepunkter
Bandet var den musikalske ledestjernen på den lokale bandhimmelen i siste halvdel av 1950-tallet.  Bandet hadde ofte spilleoppdrag, og spilte opptil seks og sju kvelder i uka. De spilte både på dansearrangementer arrangert av idrettslagene i distriktet, og på hotellene og restaurantene. Bandmedlemmene følte det var nedverdigende å spille på restaurantene, mens favoritten var idrettshallen på Sola, populært kalt "Svetteboksen". Starlight hadde på det meste 250 spillejobber i året. De hadde oppdrag nesten hver helg, og tok seg bare litt fri i sommermånedene. Det var Ansgar Ullenes' sin jobb å lytte til Radio Lux og andre radiostasjoner for å hente nytt låtmateriale. Starlight hadde sin storhetstid på 1950- og begynnelsen av 1960-tallet.

Starlight (Stavanger)
Etablert/født: 
1950
Aktive fra/til: 
1960
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 26.09.2012 - 15:12
Oppdatert dato: 24.02.2022 - 00:12
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu