Primærfaner

Sola Brassband

Sola Brassband

Sola Brass Band ble stiftet i august 1984, som et rekrutteringskorps til Stavanger Brass Band, men allerede året etter valgte korpset å løsrive seg for å stå på egne ben.

Sola Brass Band hører til i Sola Kommune og har sitt faste øvingslokale i Tananger Kulturstasjon (Gamle Haga skole), som i dag fungerer som «Kulturstasjon» for mange av kommunens kulturelle aktører.

Etter å ha ligget i toppen av 1. divisjonen i Norge innen musikkgrenen med solide resultater, kvalifiserte Sola Brass Band i 2009 til Elitedivisjonen, der korpset var godt etablert fram til 2014 med tidsbeste plassering i 2012. Siden den gang har de  igjen trappet ned til å være et solid 1.divisjonskorps.  Medlemmene, med et alderspenn fra 15 til 50 år, består av alt fra unge sultne studenter, til godt rutinerte ringrever. Korpsets faste dirigent er Rune Gundersen.

Sola Brass Band aktiviteter omfatter flere oppgaver innen korpsbevegelsen, enten som fullt korps, i mindre grupper, sammen med andre, eller alene. De arrangerer seminarer, samlinger, konserter, avhjelper skolekorps i kommunen med instruksjon og spilleundervisning, og i det hele tatt aktiviteter innen musikkbevegelsen. 

 

 

Video: 
Kilder: 
Sola Brassband
Etablert/født: 
1984
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.10.2016 - 05:49
Oppdatert dato: 04.10.2016 - 05:49
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu