Sirenia

Et melodisk gothic metal-band fra Stavanger, etablert av Morten Veland i 2001. Sirenia har både kvinnelig ren vokal og mannlig growl-vokal.

Bakgrunn for etablering
Morten Veland kom fra Tristania, og hans musikalske arbeid med den gruppa, som han var med å etablere på 90-tallet var allerede vel kjent. Som hovedtekstforfatter for Tristania var han tidlig med å definere gothic metal lyden. Hans intensjon med Sirenia var å ta alt dette til et nytt nivå.

Bakgrunn for navnet
Startet først under navnet ”Masters of Sirenia”, men forkortet navnet til Sirenia.

Besetninger
Nåværende:
Morten Veland – sangtekster, gitar, growl vokal, bass, trommer, keyboard, programmering (2001-nå)
Jonathan A. Perez – trommer (2003-nå)
Pilar ”Ailyn” Giménez Garcia – vokal (2008-nå)
Michael S. Krumins – gitar

Jan Erik Soltvedt – gitar (lead) (2011-nå)

Tidligere:
Monika Pedersen – vokal
Bjørnar Landa – gitar
Kristian Gundersen – ren vokal og gitar
Pete Johansen – fiolin
Hans Henrik Varland – keyboard
Fabienne Gondamin – vokal (At Sixes and Sevens, Sirenian Shores (kor)
Henriette Bordvik – vocal

Morten Veland har spilt trommer på flesteparten av Sirenia sine album, men Jonathan A. Perez spilte trommer på Nine Destinies and a Downfall.

Sjanger – typisk for bandet
Sirenia låter som en miks av gothic metal og rock med klassisk påvirkning, i tillegg til noen elementer fra mer ekstreme metal sjangre. Deres sound har en solid base i de kraftfulle trommene og bass, støttet av massive rytmegitarer, kledd med atmosfærisk keyboard og krydret med melankolske fioliner og 12 strengsgitar. Sirenia bruker veldig sjelden bass på scenen og bassganger er vanligvis duplisert med backing tracks på deres live show.

Den vokale stilen er variert og består av kvinnelig vokal, kor, brumming, skrik, ren mannlig vokal, hvisking og samples. Sangene er veldig intense og atmosfæren forandres kontinuerlig.

Tekstene er basert på refleksjoner om livet, døden, kjærlighet, hat, paranoia, uro/spenning og mental tilbakegang generelt.

Gjennombrudd/høydepunkter
Sirenia har turnert i Europa og Sør-Amerika i et tiår og opptrådt på de største festivalene i Europa. De har deltatt på festivaler med blant andre Ozzy Osbourne, Iron Maiden og Aerosmith

Sirenia har gitt ut fem studioalbum og én ep. Albumene har fått gode kritikker verden over, og singlene blir spilt på radioenes hitlister i flere land.

Med det femte albumet The Enigma of Life summerer de bandets karriere i tillegg til å tilføre noen nye og spennende elementer.

(Mer på engelsk wikipedia)

Diskografi

Album:
At Sixes and Sevens (2001)
An Elixir for Existence (2003)
Sirenian Shores (EP, 2004) MCD
Nine Destinies and a Downfall (2007)
The 13th Floor (2009)
The Enigma of Life (2011)

Eksklusive, nedlastbare singler:
The Path to Decay - 2008
The End of It All – 2010

Plateselskap:
Napalm Records
Nuclear Blast

 

 

 

Spotify: 
Video: 
Sirenia
Etablert/født: 
2001
Aktive fra/til: 
2001
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
elisabho

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.01.2013 - 10:00
Oppdatert dato: 16.07.2017 - 17:51
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Logg inn Få tilsendt innlogging

Logg inn med sosiale medier for å legge til innhold. Eller få tilsendt innlogging.

Toggle menu