Sigve Bøe

Sigve Bøe foto: Ole S. Nerheim /Rogalands Avis

Sigve Bøe er en skuespiller, regissør og sanger , født i Stavanger og oppvokst i Lysefjordgata på Storhaug.

Bøe begynte skuespiller karrieren ved Rogaland Teater. Han spilte i stykker som Folk og Røvere i Kardemomme by, Askepott og Lillemus Mei , Annie Eigali (Annie get your gun) , Pippi Langstrømpe mm. Han var aktiv på samme tid som Åshild Helgevold. De to spilte i flere stykker og sang duetter sammen.

Sigve Bøe  har siden 1985 har vært ansatt ved Det norske teatret. Han var ansatt ved Nationaltheatret fra 1973 til 1978, og ved Hålogaland Teater mellom 1978 og 1982. Bøe har hatt store roller i blant andre musikalene Cats, Jesus Christ Superstar,Brødrene Dal og Vikingsverdets Forbannelse, Mannen fra La Mancha, samt i Det norske teatrets oppsetninger av Ein midtsommarnattsdraum (Puch)' og Orestien, . Han spilte Tevje i Spelemann på taket som gjesteskuespiller på Rogaland Teater.Han har  deltatt på plateinnspillinger, musikalske radiospill og vært dubbe/syngestemme i Disneyfilmen "Ringeren i Notre Dame" (Clopin).   Bøe har ellers spilt i en rekke filmer/ TV- serier  som  blant annet i Hard asfalt fra 1986 og i Jakten på nyresteinen fra 1996 som Stemmebåndsoperatøren, I NRK tv Lykkeland (2018, Fortuna (1993) , ) Brødrene Dal og  Mysteriet med Karl XIIs gamasjer (2005). og en rekke egne sangprogrammer som Theodorakis, Og folket synger i gatene, Vi vil oss et land  osv.

Sigve Bøe har også skrevet sangtekster , som "Sacco og Vansetti"  og " Brød og Roser" fra  folkrockbandet Ungdomslaget Ny Vons selvtitulerte plate fra 1978 , "Teodors vise" tatt i bruk på noen oppsetninger av Maktå på Straen,

Spotify: 
Video: 
Kilder: 

Wikipedia

Rogalands Avis

Sigve Bøe
Etablert/født: 
1948
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.01.2020 - 16:22
Oppdatert dato: 21.06.2021 - 21:17
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu