Primærfaner

Siddis

Siddis foto hentet fra artistens Facebookside

Eirik Ringdal Håland, også kjent som Siddis,er en lokal rapper fra Godeset i Stavanger.

Går man helt tilbake til barneskolen, kan man se en gutt som elsket å skrive. Siddis elsket å skrive historier, hvor kreativiteten kom godt fram. Familien til Siddis er en “skrive” familie. Oldefaren var forfatter Karton Håland som har skrevet mange bøker og far Geir Joa Håland som tok etter sin farfar, skrev mange avisartikler som ungdom. Så du kan si at skriving ligger i familien. 

Musikk-karrieren til Siddis startet som 13åring, da han fikk lidenskap for dj-ing. Siddis fikk være dj på Gausel bydelshus, på ungdomsklubben Step-in. Med dette fikk han mange oppdrag som dj i  barneselskaper. 

Videre som 16åring begynte Siddis å gå på metropolis der han blant annet møtte Tore Pang. Der fikk han øynene opp for hiphop. Hvordan skriving og poesi kan bli til så mye bra musikk.  Da begynte Siddis seg på å skrive musikk og begynte med rapping.

Siddis prøvde seg på mange ulike stiler innenfor hiphop men, til slutt fant han ut at sin stil er Feel Good Hiphop. Siddis lager også “fest” hipphop, men går aller mest i Feel Good stil. Han har hentet masse inspirasjon fra mangle lokale rapper som Bvis, Ulovlig/Berg og Tore Pang som var en av de første Rogaland rapperne Siddis hørte på. Internasjonalt er det Mac Miller, og Notorious B.I.G han har hentet mest inspirasjon fra 

Siddis syns skriving er utrolig gøy, i sangene skriver han om hvordan det er å vokse opp i Stavanger etter egen erfaring. Musikken og fortellingene er som en dagbok, som utvikler seg samtidig som Siddis vokser og blir eldre. 
Siddis har laget musikk med blant annet Bvis, Dan Lesler og mange gode venner. 

Spotify: 
Kilder: 

Eirik Ringdal Håland

Siddis
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.02.2022 - 11:08
Oppdatert dato: 14.02.2022 - 11:08
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu