Sibbe fra Sandnes

Rollefiguren som startet karrieren til Kristian Valen.

Historien bak Sibbe:

Sitat fra Kristian Valen:

"Vel, jeg husker at jeg hadde nettopp fått meg eget radio program på lokal radio i Stavanger og ville prøve å få til en radio ”debatt” der folk kunne ringe inn og si sin mening om ”alene mødre med telefon” var lettere på tråden enn ”ikke mødre”…. Av en eller annen grunn var det INGEN som ringte inn.. Klokka tikket mot slutten av mitt program og eg var dritflau pga INGEN hadde ringt inn. Det var da jeg kom på at jeg kan jo vri om stemmen min og snakke via tlf spaken på mixebordet og ”fake” at jeg hadde en innringer med meg! Jeg sa ”Ja, da har vi med første lytter og hva mener du?” Jeg presenterte meg som SIBBE FRA SANDNES (Hvorfor det navnet vet jeg ikke, alt bare ramlet ut av munnen min.). Vel, ETTER at denne ”SIBBE” hadde sagt SIN mening om temaet glødet tlf og ALLE var enten provosert eller grise forbanna på denne SIBBE. Alle sa nesten uniont: ”Han fyren der må du aldri slippe til mer på lufta”! DA skjønte jeg at jeg kanskje var inne på noe :)

Etter det fulgte ”han” med meg på lufta og ble mer og mer kjent. Ettersom jeg ikke turte å synge egne låter foran andre tenkte jeg at hvis vi setter ”fyll/damer/bil” texter til mine enkle melodier at det kanskje ville funke og? Via en kompis på et utested i Stavanger fikk jeg sponset en utgivelse…
Vel, resten er historie.

MEN det å høre ALT om igjen nå skjønner jeg godt at folk reagerte eller trodde d hadde klikka for meg…. He he… Det var utrolig artig å spille dette inn og ikke minst se at folk brukte både SIBBE utrykk og sang på sangene ”hans”. Så når jeg ble spurt om det var ok å gi ut en samle cd for å markere at det er 15 år siden Sibbe ble unnfanget kunne jeg jo ikke si nei.

"Ifb med 15 års jubileumet siden jeg gav ut første SIBBE cd komme nå "The best of".

D va rart/sykt å høre igjen alt det gamle som eg laget for 15 år siden... må vel ærlig innrømme at eg ikje alltid va heilt edru når eg skreiv og spillte inn dette... he he...MEN d va UTROLIG MORRO!

Det at d ble solgt over 100.000 cd tilsammen skjønne eg fortsatt ikje, MEN eg e kjempehappy for d!
He he, hørte at sangen "Country" ble spillt på Country festivalen nå i sommer, då lo eg godt :)
Rart men positivt å se at dette ennå spilles, så takk t dere som ennå holde liv i figuren!!"

Video: 
Kilder: 
Sibbe fra Sandnes
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.06.2014 - 16:53
Oppdatert dato: 10.09.2017 - 01:38
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Sibbe fra Sandnes

Best of Sibbe fra Sandnes

cop. 2009

Sibbe fra Sandnes

Laila

1996

Sibbe fra Sandnes

Sibbe fra Sandnes

1996

Sjanger

Toggle menu