Septim (Riska)

Septim med maskoten foto: Stavanger Aftenblad

Underholdningsbandet Septim fra Riska var svært populære i distriktet fra slutten av 70-tallet til utover det neste tiåret.

 

Septim hadde sin debut 1. mai 1977. Deretter ble det spillejobber i fleng, på bingoer, bryllupsfester, årsfester, fritidsklubber med mer. Bandets manager var Harald Wold, tidligere korpsleder og far til et av bandmedlemmene. Bandet hadde en dukkemaskot med sammen navn. Guttene kjøpte hvert sitt instrument selv, og fikk økonomisk støtte av foreldrene til sanganlegg.  Til tross for rask popularitet , ble en av de tidlige spillejobbene ikke så godt mottatt. Septim hadde da steppet inn for Moonlight under en bingo på Randaberg, som førte til at noen forlangte inngangspengene tilbake. Men guttene klarte å overbevise dem etter de hadde begynt å spille.  

Septim utviklet fort et bredt repertoar fra gammeldans til mer moderne popmusikk, og øvde to ganger i uken ved siden av spillejobbene. I 1980 spilte de på Ålgård Fotballklubbs sommershow sammen med flere andre lokale talenter og Dizzie Tunes . De opptrådte senere sammen med artister som Ivar Medaas og Kari Diesen. 

I 1983 ga Septim ut Haga Kassetten i fellesskap med Løgnasparet (Per Inge Torkelsen og Steinar Lyse) . Denne ble spilt inn i Westland Studio med Terje Refsnes og Lasse Danielsen bak spakene  

Disse var med i besetningen: 

Atle Harald Wold-orgel, trekkspill, keyboard 

Reidar Paulsen-bass, vokal 

Henning Paulsen-trommer 

Bent Johannessen-rytmegitar, vokal 

Paul ?-gitar 

? Nemseth-bass 

Jørgen ? - trommer 

 Medmusikere på Haga Kassetten: 

Stig Vold-trommer 

Reid Gilje-blåseinstrumenter 

Rita Wold-sang 

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Septim (Riska)
Etablert/født: 
1977
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 04.01.2021 - 15:41
Oppdatert dato: 04.01.2021 - 16:50
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Septim

Haga kassetten

1983
Toggle menu