Savn

Rock/metal band fra Bryne, dannet tidlig i 2013. Medlemmene stammer fra The Sins of Thy Beloved og Midnattsol.

Mange ventet i spenning på at det legendariske goth metal bandet The Sins of Thy Beloved skulle gjenopplivet, helt til gruppen ble offisielt oppløst i 2013. Men opp fra askene ble det født et nytt band grunnlagt av Stig Johansen og Anders Thue, kalt Savn.

Bandet begynte å ta form da multi-instrumentalisten Stig kontaktet sin gode venninne, Midnattsol-vokalisten Carmen Elise Espenæs, om å gjøre en gjesteopptreden på det planlagte albumet.  Etter hun hadde gjort ferdig vokalen på sporet, var Johansen og Thue så fornøyd med resultatet at de ville at hun skulle synge på hele plata. Siden Carmens hovedband var satt på vent grunnet personlige forpliktelser, kunne hun uten betenkeligheter si ja.  Espenæs fikk frie tøyler, og kunne blant annet skrive om tekstene til noen av sangene.

Savn utforsker et nytt territorium, ulikt noe av det som er skapt av The Sins of Thy Beloved og Midnattsol. Musikken har tydelige goth influenser, og kan på enkelte plasser minne om Theatre of Tragedy ('The Demons In Me', 'Now Or Never'), Bandet tar også i bruk folk elementer ('Musical Silence', 'All I Want', 'I Am Free'), og er i tillegg overraskende rock-orientert, så kan ikke kategoriseres som et typisk goth-rock band. Musikken deres er varm og lystig, selv når tekstene er det motsatte.

Savn sitt debutalbum, innspilt og produsert av Alex Krull (Atrocity, Leaves' Eyes) på Mastersound Studios i Tyskland, inkluderer flere gjesteopptredener fra flere artister. Av vokalister er det Carmen sin storesøster, Liv Kristine (Leaves' Eyes, Theatre of Tragedy) på sangen ‘I Am Free’, mens Michelle Darkness (End Of Green) dukker opp ‘The Demons In Me'. På den instrumentale siden bidrar felespillerne Dag Bjørkedal og Lillian Hodne en stor del til bandets lydbilde. Det anerkjente orkesteret  Lingua Mortis støttet opp med ekstra strenger på 'Sorrowful' og 'Lengselens Hånd'. Det ble ledet og innspilt av komponist og Rage-gitarist Victor Smolski.

Medlemmer:
- Carmen Elise Espenæs - vokal
- Anders Thue - keyboard
- Stig Johansen - vokal, gitar, bass,trommer

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Savn
Etablert/født: 
2013
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 14.03.2014 - 13:21
Oppdatert dato: 26.04.2018 - 12:55
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu