Primærfaner

Ruth Sakkestad

Ruth Sakkestad

Ruth Sakkestad (senere Henriksen, så Lyngheim) var en sanger fra Haugesund.

Sakkestad fikk sin sangutdannelse under Gina Oselio og Ellen Schytte Jacobsen. Hun var meget populær i sin fødeby, og ble tatt i god bruk under sine besøk. Ruth hadde sangopptredener på bl.a. Den Gyldne Lyre, basarer og andre plasser som var heldige nok til å få tak i henne.

Sakkestad holdt kun en konsert i Vår Frelsers kirke, 21.mars 1913. Dessverre var den ikke så godt besøkt. Valget av program skal heller ikke ha vært så heldig, til tross for Ruths vakre sangstemme.

Sakkestad fortsatte studiene. 8. mai 1932 ble hun engasjert til å synge i operetten Jackson & Co i Stavanger.  Daværende teatersjef Bergmann uttalte dette til Stavanger Aftenblad: «Hun har en deilig stemme den unge debutanten. Det er henne som blir overraskelsen. Hun er forresten ikke lenger noen hemmelighet. Hennes navn er fru Ruth Henriksen født Sakkestad og vi fant henne sist vi var i Haugesund og spillet. Hun kom da opp til meg og sang, og så ble det avgjort med engasjement. Det sies at hele Haugesund er spent på debuten, og at der til premieren en gang i neste uke kommer reisende et stort og bypatriotisk Haugesunds-publikum til Stavanger for å overvære begivenheten».

Fruen bosatte seg senere i Amerika.

Ruth Sakkestad
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.02.2017 - 10:46
Oppdatert dato: 08.02.2017 - 10:46
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu