Richard Stange (1885-1942)

Richard Stange foto Haugesunds Avis

Richard Stange var kjent som en allsidig haugesunder. Blant annet var han kjent som en dyktig amatørskuespiller, oppleser og sanger.

Richard Stange hadde flere verv og jobber i Haugesund, som typograf, trykkeriarbeider og aksjemegler. Han var ellers kjent som en av byens beste fri-idrettsmenn og turnere. 

Stange var en dyktig amatørskuespiller, samtidig som gjerne å fungere som instruktør. Han var medvirkende i et hørespill som ble sendt i kringkastingen via Haugesund.  Med en god røst og bred dialekt, ble han brukt som oppleser av prologer, stubber og dikt skrevet av blant annet Torvald Tu , Nils Aarøy og Hans Tunge, gjerne med tonefølge.

Richard Stange var i tillegg en god sanger. Han opptrådte gjerne som kåsør med skrøner og viser. Stange var også medlem av flere Haugesundskor. 

Det ble en stor sorg da bypatrioten Richard Stange plutselig døde av en hjertelammelse i 1942, 56 år gammel. Han etterlot seg kone og tre barn. Han ble husket for sin dyktighet som skuespiller, deklamatør og revysanger. Det ble sett på som en lykke at Richard Stange forble i Haugesund, siden han kunne gjort det stort på scenene i Oslo og Bergen.

 

Kilder: 

Haugesunds Avis

Richard Stange (1885-1942)
Etablert/født: 
1885
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 13.09.2021 - 15:35
Oppdatert dato: 04.04.2022 - 22:21
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu