Revehiet

Revehiet foto hentet fra bandets Facebookside

Revehiet ble etablert våren 2023 av Kjersti Tingelstad, Oddbjørn Austevik og Andreas Petersson.

Musikken bærer sterkt preg av deres felles musikalske preferanser, hvilket blir en herlig miks av amerikansk folkrock og country, britisk pop, samt irske og nordiske folketoner. De synger derimot på norsk og sverger til dialekt, selv om de kommer fra hver sin kant av landet. Og det funker som bare det! Instrumenteringen er som oftest gitar, banjo, fele og tangenter, og bandet opptrer både som trio og med full pop-besetning.

Oddbjørn og Kjersti har et godt og langt samarbeid bak seg (i den grad at de til og med ble gift) og møtte Andreas i 2022 da sistnevnte satte opp en Nick Cave- forestilling.

Alle tre er låtskrivere og musikere med over tjue års erfaring fra musikklivets særegne verden, og har til sammen rundt ti utgivelser i
bagasjen med band som Lady Moscow, Rags and Feathers, Daven Belfry Band, Gadarene Wine og Andreas Petersson & Lausongan.

Kjersti Tingelstad er fra Vingelen i Nord-Østerdalen, synger og spiller fele, med mer. Oddbjørn Austevik er fra Karmøy, er vokalist og spiller gitar og banjo.Andreas Petersson er fra Egersund, synger og spiller det meste. 

Revehiet krysser musikalske sjangere, med hovedvekt på folkrock. De har tar inspirasjon fra et vidt spekter av artister og låtskrivere,
fra klassiske helter som Dylan, Baez og Cohen til moderne helter som Jason Molina, Morten Abel og Nick Cave.

Se også: The Jukebox, Jokke & Pelle, Kite Philosophy

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Revehiet
Etablert/født: 
2022
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.09.2023 - 09:34
Oppdatert dato: 22.09.2023 - 15:32
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu