Red Tape

Red Tape

Stavanger band aktive på midten av 1980-tallet.

Bandet besto ellers av: Phil Hobbis, vokal (eks. div. engelske band og Omforlades) Leiv Tungesvik, gitar (eks. Gjennomslag og Blind Date fra Bergen), Svein Olav Joakimsen, bass (eks. Boss Band fra Bergen) og Enok Ødegaard, trommer (eks Ymse)

Bandet spilte stort sett egenkomponerte låter av Leiv Tungesvik og Phil Hobbis. Disse ble innspilt i bl.a. NRK studio i Stavanger og i studioet til Refsnes på Hillevåg. En kuriositet er at kordamene på den siste innspillingen var Rita Eriksen og Kristin Svendsen. Det ble dessverre aldri noen utgivelser på plate.

 

"Vårsleppet 86"

Red Tape var med på det legandariske "Vårsleppet 86" på Sjøhusene sammen med Blonde On Blonde og The Well. Her ble bandet omtalt som "Bergensbølgen" i det Stavangerske musikkmiljø.

Derimot bla det flere spillejobber bl.a. Hulen i Bergen, Flytten og Dixlen i Haugesund, Achaia i Stavanger, Egersund, Arendal, Husnes osv.

Bandet skilte lag i 1988 da motivasjonen uten plateutgivelse uteble, i tillegg til at Leiv Tungesvik flyttet tilbake til Bergen. Senere flyttet Phil Hobbis tilbake til England, Enok Ødegaard har spilt med flere Jørpelandsband, Lasse Andresen begynte i Little by Little og Svein Olav Joakimsen begynte i Dirty Fingers.

 

Reunion

Red Tape hadde en "reunion" under Strandarock 2004 på Skallstøperiet på Jørpeland der alle medlemmene var med. Her spilte de kun egne låter, og en skulle nesten ikke tro at det var 12 år siden sist de var spilt, da bandet fremdeles låt tett og samspilte.

Red Tape
Aktive fra/til: 
1986 til 1988
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 07.01.2013 - 11:57
Oppdatert dato: 07.01.2013 - 11:58
Sist endret av: musikkbibliotek

Sjanger

Toggle menu