Primærfaner

Rasmus Reed

Rasmus Reed foto hentet fra musikk.no

Rasmus Reed , opprinnelig fra Nordfjord , har vært svært verdifull for Rogalands musikkliv som pedagog, dirigent, arrangør og komponist for ulike kor, korps og amatørsymfoniorkester.

Rasmus Reed er innflytter til Sandnes, men etter over 40 år i byen regner han seg som en skikkelig gauk. Sammen med 7 kamerater har han også dannet et gaukeorkester, verdens eneste! Gaukeorkesteret opptrer fra tid til annen med egne komposisjoner og spesialsydde arrangement. Sidan det er berre tre tonar på kvar gauk, må det helt spesielle arrangement til for at det skal fungere.

Rasmus har musikkutdanning fra Bergen, Trondheim og Musikkhøyskolen i Oslo, og også studier i England. Han startet å undervise på Musikkonservatoriet i Stavanger etter diplomstudiet i Oslo i 1975 , og har hatt mange av dagens musikkarbeidere i distriktet som sine studenter. I tillegg var han i over 20 år musikkanmelder i Stavanger Aftenblad (fra 1982). Nå er han pensjonist, men underviser fremdeles et par dagar i uken på Universitetet i Bjergsted. Rasmus har dirigert korps, kor og orkester helt siden ungdommen, og er hver onsdag å finne i Skeiene janitsjar.

Video: 
Kilder: 

Tekst hentet fra musikk.no

allkune.no

Rasmus Reed
Etablert/født: 
1947
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 18.03.2020 - 21:17
Oppdatert dato: 18.03.2020 - 21:17
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu