Rambukk

Foto: Alexander Njærheim

Rambukk er et coverband som spiller god gammel rock fra band som AC/DC, Ingenting, Skambankt, CCR, Ozzy Osbourne, Elvis Presley og mye annet.

Navnet kom fra tiden når medlemmene i bandet såvidt hadde begynt å spille sammen, og opptrådte på en jam. En tilskuer kom bort og tok dem til sides og sa "Fy flate, det var som å bli meid ned av en nostalgisk rambukk av godlåter!". Bandet likte analogien, og tok navnet til seg, og innså at deres 'greie' hadde åpenbart seg for dem. Låter ble tatt inn, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, på norsk og på engelsk, fra 60-80 tallet og 90-00 tallet. De fleste låtene kan folk teksten på, og atter noen sanger er instant-sing-a-longs, som f.eks Everytime I Roll The Dice (av Delbert McClinton) som nesten har blitt en kjenningsmelodi for bandet.

Rambukk har eksistert i sin nåværende form siden januar 2013, og etter få måneder var debut konserten gjennomført, tett etterfulgt av to helkvelder i løpet av en helg på èn pub. Bandet hadde startet med et brøl, og var klar til å pløye seg fremover.

Artistene i bandet er en samling dyktige musikere fra Jæren, med hovedkvarter på Bryne. Flere av medlemmene kommer fra lokalkjente band, men felles for alle var savnet etter 'hår på kassa' låter. Bandet har respekt for de større lokalkreftene, og flere av låtene kommer fra de katalogene (Skambankt og Ingenting f.eks). Dette er ment som en ren hyllest til både opphavs-band og fans.

Medlemmer:
- Maiken "Stråla" Hobberstad (Vokal)
- Lasse Fuglestad (Lead gitar)
- Kristoffer "Kikki Danielsson" Lunde (Bass)
- Kjell Arne Taksdal (Trommer)

Video: 
Kilder: 
Rambukk
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.06.2014 - 12:01
Oppdatert dato: 27.06.2014 - 12:03
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu