Purified In Blood

Norsk tung metal-band fra Hommersåk i Sandnes, etablert i 2003, med en bandpause fra 2007-2008.

Besetninger
Hallgeir Skretting Enoksen – vokal
Tommy Svela – rytmegitarer
Sander Loen (Sagblad) – sologitar
Stig Skog Andersen – bass
Anders Mosness – trommer

Tidligere medlemmer:
Glenn Cato Rasmussen (Glenn Reaper) - vokal
Lars Sindre Ånneland - vokal

Sjanger – typisk for bandet
Purified In Blood er influert av band som Judas Priest, Slayer og Iron Maiden. I bandets første leveår var de også  tungt inspirert av band som Earth Crisis og Path of Resistance. Essensen av det henger fortsatt igjen i tekstene deres den dag idag.

Gjennombrudd/høydepunkter
Purified In Blood debuterte på plate sommeren 2004 med ep-en Last Leaves of a Poisoned Tree, som ble gitt ut på det  amerikanske undergrunnsplateselskapet New Eden Records.

Samme år vant de Zoom-konkurransen, sammen med Rumble in Rhodos og Vishnu. Seieren førte til spilling på by:Larm og Øyafestivalen i 2005 og en egen turné landet rundt. Bandet turnerte også flere ganger i Europa og USA.

Det første albumet, Reaper of Souls, kom i 2006 på det tyske plateselskapet Alveran Records.

I januar 2006 vant de enda en pris, Alarmprisen, for beste liveband, i konkurranse med blant andre Madrugada, Kaizers Ochestra og Turbonegro.

I januar 2007 ble Purified In Blood oppløst. En viktig grunn var at flere av medlemmene ikke lenger ønsket å følge straight edge-stilen og den veganske livsstilen, som hadde vært et viktig tema i bandets låtmateriale.

25. april 2008 kom det en gladmelding til fansen: Purified In Blood var igjen samlet, med fem av de seks opprinnelige medlemmene. Ånneland hadde sluttet, og inn kom vokalisten Hallgeir Skretting Enoksen. Striden om straigt edge, hadde ført til at tre av medlemmene hadde kuttet ut denne. Stig Skog Andersen er fremdeles veganere og straight edge. De andre er vegetarianere. Men fremdeles presenterer bandet sterke meninger om dyrenes rettigheter og frigjøring av dyr i fangenskap. På en MySpace-logg kunngjorde de at de var tilbake, sterkere enn noensinne. Sommeren 2008 spilte de blant annet på Hove-festivalen.

I 2010 kom albumet Under Black Skies som fikk meget god kritikk og nådde 16. plass på VG-lista. I 2010 sluttet Glenn Reaper og albumet fra 2012, Flight Of A Dying Sun,  er Enoksen eneste faste vokalist.

Sideprosjekter
Lars Sindre Ånneland var vokalist i straight edge-bandet Gerilja, mens Stig Skog Andersen og Tommy Svela spilte i metal-bandet Soulvenom. Hallgeir Skretting Enoksen var vokalist i Real Heroes Die!, mens Anders Mosness var gitarist i Kvelertak, og spilte sammen med Glenn Cato Rasmussen og Sander Leon i Helldiver.

Straight Edge
(Mer)

Diskografi

Album:
Reaper of Souls (2006)
Under Black Skies (2010)
Flight of a Dying Sun (2012)

Ep:
Last Leaves of a Poisoned Tree (2004)

Plateselskap:
Alveran Records (Europa)
Abacus Recordings (USA)

Utmerkelser
2005: Vant Zoom-konkurransen
2006: Alarmprisen for beste liveband

 

 

 

Spotify: 
Video: 
Purified In Blood
Etablert/født: 
2003
Aktive fra/til: 
2003
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
elisabho

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.11.2013 - 12:30
Oppdatert dato: 21.06.2022 - 16:09
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Purified in Blood

Under black skies

2010
Toggle menu