Popface

Popface har alltid blitt karakterisert som et indie band, et band som befinner seg i det musikalske skjæringspunktet mellom post-rock, shoegazer og indie-pop.

Popface debutalbum "Buck" ble sluppet i 1995, flere kom i 1998 og 2001-2002. Popface har alltid blitt karakterisert som et indie band, et band som befinner seg i det musikalske skjæringspunktet mellom post-rock, shoegazer og indie-pop. Bandet har blitt sammenlignet med og lar seg inspirere av tidlige utgitte band på Creation Records.

Stilen

De siste par årene har Popface bevisst staket ut en kurs som beveger seg vekk fra den støy/stille og stygg/vakker dynamikken som de tidligere har perfeksjonert. Bandet har omfavnet et mer harmonisk og atmosfærisk popunivers. Gitarene er fremdeles toneangivende i lydbildet og er ofte melodibærerne i poplåtene, men de store støy utskeielsen er tonet ned. I stedet trer det frem et knippe vakre og vemodige poplåter som svever inn i øregangene til lytterne. De viser en modenhet i den musikalske uttrykket som kler bandet godt.

Popface anno 2006 stod frem som et sterkt pop band, der de balanserer vakkert mellom det kunstneriske og kommersielle i sjangeren “Art Pop”.

Besetning:
Vokal og gitar: Frode Johannessen
Bass: Michael Vince
Trommer: Gaute Johannesen

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Popface
Etablert/født: 
1994
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 15.03.2013 - 10:54
Oppdatert dato: 05.09.2017 - 11:59
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu