Per Sigmund Rettedal

Per Sigmund Rettedal. FOTO: Helene Andreassen/Stavanger Aftenblad

Per Sigmund Rettedal er en sanger, sangpedagog, musikalsk leder og dirigent fra Sandnes.

Rettedal ble  født i 1951 i Høyland i Sandnes, og oppvokst på Hana og i Ganddal. Han interesserte seg tidlig i sang og musikk, og opptrådte i duett med sin far allerede i 5-årsalderen. Musikkopplæringen begynte i Sandnes Musikkskole, først på bratsj, siden sangopplæring. Deretter har det for det meste dreiet seg om sang og kordireksjon.

Utdannelsen har han fra Bergen Lærerhøyskole og musikklinja der, og han har bak seg sangstudier ved Rogaland Musikkonservatorium. Siden 1974 har han vært knyttet til Lundehaugen vgs. i Sandnes, der han i alle år har ledet skolekoret på et utvalg konserter og forestillinger. I tidligere år var han hovedlærer ved skolen, men har de siste årene fungert som avdelingsleder. Gjennom korvirksomheten sin har Per Sigmund vunnet ros og lovord over hele landet, og han kan vise til topplasseringer i landskonkurranser for kor.

Siden 1969 og fram til i dag har han vært mye brukt som tenorsolist ved konserter. Han er kjent som en dyktig oratoriesanger, og har flere ganger vært med i Bachs Juleoriatorium og Händels Messias. Han har også hatt hovedroller i sceniske oppsetninger her i distriktet. For sitt engasjement mottok han Sandnes Sparebanks honnørpris for 2002. Han mottok  Sandnes kulturpris i 2009.

Rettedal har ledet mange kor som.: 8-eren, Concentus, Sandnes kirkekor, Gand kirkekor, Lura kirkekor

Per Sigmund Rettedal
Etablert/født: 
1951
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.03.2017 - 10:57
Oppdatert dato: 11.06.2018 - 10:53
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu