PAPPA SVEIN BLUESBAND

”Pappa” Svein Arild Berntsen har siden 1996 stått i bresjen for sine musikalske sønner på bluesscener landet rundt.

Fra Svalbard i nord til Mandal i sør har Pappa-Svein Bluesband skapt stemning og høstet rosende kritikker for sin funky og drivende blues og r&b. Bandet har to ganger vært en del av programmet under Festspillene i Nord-Norge, og har gjennom flere år lagt ut på årlige turneer over hele landet fra sin base i Målselv i Troms. I mai 2005 utvidet de også sitt geografiske område betraktelig, da de fikk anledning å turnere ei uke på Balkan. Her gjorde de i alt fire konserter for de internasjonale styrkene i Kosovo og Makedonia, på oppdrag for det norske Forsvaret. I desember samme år var de tilbake på Balkan. Da med en konsert for de internasjonale styrkene utenfor Makedonias hovedstad Skopje. Bandet har også ”satt fyr på” klubber som Ovenpaa i Stavanger og Muddy Waters i Oslo, og de høstet mye ros for sin opptreden sammen med Big Bang under Hell Bluesfestival i 2005.

Repertoaret til Pappa-Svein Bluesband er satt sammen av en del av bandets egenkomponerte stoff, mikset med egne tolkninger av perler fra noen av den blå musikkens mestere.

Vokalisten og bluesharpisten Svein Arild Berntsen er bandets frontfigur. Den allsidige Senja kunstneren fra Stavanger, er med sin utadvendte sceneopptreden en publikumsattraksjon i seg selv, og bak seg har han et svært erfarent lag. Nyeste skudd på stammen er gitarist Espen Elverum Jakobsen. Den unge gitaristen har gjennom flere år markert seg som èn av Nord-Norges mest lovende gitarister, og han er i dag en etterspurt musiker som bidrar i flere band og sammenhenger. Espen overtok som gitarist i Pappa-Svein Bluesband våren 2006, og med sitt drivende spill har han tilført bandet en nærmest uimotståelig energi og vitalitet. Den musikalske ringreven Ole Morten Sørensen trakterer tangentene, og sammen med gitarist Jakobsen bistår han Pappa-Svein på vokalsida. Grunnfjellet i bandet er komp duoen Christer Solheim Henriksen og Gjermund Nilssen. De to har spilt sammen i en årrekke, og har fra tidligere lang erfaring fra en rekke band. Sammen danner de en fjellstø kompvegg som har en tendens til å sette seg som kløpulver i føttene på publikum.

Se også: BlåCompaniet, Karva Blues

PAPPA SVEIN BLUESBAND
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.10.2014 - 12:55
Oppdatert dato: 18.03.2018 - 15:05
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu