Otto Olsen

Otto Olsen

Otto Olsen er en artist fra Tjensvoll.

Otto Olsen vokste opp på Byhaugen, og var opprinnelig lærer. Musikkhobbien holdt han atskilt fra jobben, men fikk oppmerksomhet der og da singelplaten med «Rogaland» og «Ronni og Ruth» kom ut i 1990. Sistnevnte sang var en parodi på dagens og gårsdagens pubtilstander.

Det begynte med en konkurranse i NRK lokalfjernsyn om å lage en «rogalandsvise». Olsen nådde ikke opp, men han jobbet videre med visa, fikk støtte fra Stavanger Kulturstyre til prosjektet, og spilte inn platen i West Audio. Han siktet ikke høyere enn å trykke opp 500 eksemplarer av den.

Olsen hadde tidligere vært med i miljøet rundt Stavanger vise og lyrikklubb. Han hadde også duo med Ingvar Hopland. Han kom i 1987 med soloutgivelsen «Håbet e’ lysegrønt».

Otto Olsen begynte å skrive sangtekster i femte klasse. De første årene gikk det på engelsk, men nå synger han bare på dialekt.
I 1995 hadde Olsen selv gitt opp som vokalist, men skrev tekst og melodier for tidligere Tex Halle Twisters-frontmann Eyvind Bilstad. De ble beskrevet som litt blå stavangerballader, samt elementer av blues og boogie.

Olsen kom med en selvtitulert utgivelse i 1999, og plata «Godt å se deg» i 2002.

Spotify: 
Video: 
Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Otto Olsen
Etablert/født: 
1950
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 29.04.2016 - 09:51
Oppdatert dato: 25.06.2017 - 15:43
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 
Toggle menu