Oluf Johnsen (1878-1948)

Oluf Johnsen foto: Stavanger Aftenblad

Oluf Johnsen var en kunstmaler og organist fra Stavanger.

Oluf Johnsen var sønn av styrmannen på «Gamle Vikingen», og født på Tomsahagen. Han viste tidlig et talent for tegning og maling .Portrettmalingen lå hans hjerte nærmest , da spesielt av eldre menn og damer. Noen av Johnsens bilder finnes kanskje i privat eie. Han selv var for beskjeden og selvkritisk til å lage utstilling. Han gikk etter hvert inn i malerlære, men la kunstmalingen på hylla. Så tok musikken overhånd.

Oluf studerte orgelmusikk under Stavangers musikklærere, og gikk etter hvert videre til Musikkonservatoriet i Kristiania. Han studerte også musikkteori og komposisjon periodevis i København. 

I ung alder ble Oluf Johnsen ansatt som organist i Hetlandskirken.  Her spilte han opp til Gudstjeneste i omkring 50 år. 

Organist Johnsen var kjent for å ha en varm og positiv personlighet. Han var en humørspreder blant sine omgangskretser. Han kunne gjerne komme med historier fra en svunnen tid. Det kristne grunnlag hadde ført ham gjennom kamp og tvil, men ga til slutt livet hans en mening. 

Oluf Johnsen døde i 1948, 70 år gammel. Kona hadde dødd et par år tidligere. De hadde ingen barn. 

 

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Oluf Johnsen (1878-1948)
Etablert/født: 
1878
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.02.2019 - 14:58
Oppdatert dato: 10.01.2021 - 00:44
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu