Ole Morten Velde

Ole Morten Velde

Ole Morten Velde er en tenor, født og oppvokst på Karmøy.

Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Derutover har han arbeidet med sanglærere som Brian Jauhuiainen, Gregory Lamar og Sherman Lowe bl.a.

 

I tillegg til å ta del i Mozart- og liedakademiet ved Festivalen i Aix-en-Provence i 2010 og 2012, har han deltatt i masterclasses med Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikael Eliasen, Fiona Macsherry og andre.

Ole Morten gjorde sin opera debut i 2011 som Don Ottavio i en Haugesund Kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København. Våren 2014 sang han Enjolras i Sandnes Kulturhus, Kilden og Festivitetens produksjon av musikalen Les Miserables.

Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove Andsnes,Ingrid Andsnes, Helmut Deutch og andre.

Video: 
Ole Morten Velde
Etablert/født: 
1983
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 24.02.2016 - 10:02
Oppdatert dato: 20.05.2017 - 17:00
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu